Dnešní snadný a rychlý recept na lahodnou borůvkovou bábovku, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Na přípravu této mňamky nám postačí běžně používané ingredience, které máte skoro vždy doma. Připravit jej zvládne téměř každý kuchařský začátečník. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tuto lahodnou borůvkovou bábovku s tvarohem!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte další sladkou pochoutku, určitě vyzkoušejte náš recept na šťavnatou broskvovou bábovku s kakaem.
Výborný recept na lahodnou borůvkovou bábovku:
Co budeme potřebovat:
- půlku změklého másla
- 4 žloutky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 200 g cukru
- 250 g tvarohu
- kůra a šťáva z půlky citronu
- 250 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 4 bílky
- 4 lžíce rozinek
- 100 g borůvek
- 1 ČL kávy
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že si vyšleháme máslo, žloutky, vanilkový cukr a také klasický cukr. Postupně přidáváme tvaroh, kůru a šťávu z citronu. Důkladně vyšleháme.
2. V dalším kroku do naší směsi přidáme mouku s práškem do pečiva, a nakonec zlehka bílkový sníh.
3. Dále do našeho těsta vařečkou vmícháme rozinky, které jsme namočili v rumu. Následují borůvky a také lžička rozpuštěné kávy.
Recept na skvělé borůvkové muffiny, které máte bleskurychle připravené!
4. Směs poté umístíme do bábovkové formy a pečeme při 175 stupních zhruba 45 minut.
5. Po dopečení přizdobíme moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!
Pokud vám tento recept zachutnal, určitě neváhejte vyzkoušet i tento:
Veganský dort z datlí, mandlí a ovesných vloček s borůvkovým krémem a kešu oříšky – bez pečení