Pařížské tyčinky: Krok za krokem a tipy na dokonalou chuť!

Receptů na vánoční cukroví není nikdy dost. V dnešním příspěvku Vám přinášíme skvělý recept na pařížské tyčinky, které dokonale doplní každý sváteční stůl. Pochutná si na nich opravdu každý.

pařížské tyčinky
Zdroj: Ivana Václavková

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 60 g hrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g mletých ořechů
  • 2 vejce

Na krém:

  • 3 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • máslo


Jak budeme postupovat:

1) Pustíme se do přípravy těsta. Ingredience smícháme a důkladně vypracujeme těsto a necháme o odležet v chladu.

2) Z těsta vytvoříme malé válečky a z nich malé rohlíčky, které zploštíme. Položíme na pečící papír a dáme péct. Když se nafouknou, tak snížíme teplotu a necháme je dopéct.

3) Vejce, cukr a kakao vyšleháme nad parou a necháme zchladnout. Potí rozšleháme máslo s trochou cukru a po částech přidáme do krému.

4) Nakonec rohlíčky slepíme k sobě krémem a pokapeme čokoládovou polevou.

Doporučujeme také: Recept na vynikající karamelové dortíčky

Přejeme Vám dobrou chuť.