V dnešním článku jsme si pro Vás připravili vynikající recept pro milovníky šťavnatých tvarohových dezertu. Tenhle tvarohový koláč je snadný na přípravu a má úžasnou tvarohovou chuť. Jemné těsto a tvarohový krém tvoří dokonalou kombinaci chutného dezertu.
Šťavnatý tvarohový dezert
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- špetka soli
- 200 g cukru
- 120 ml rostlinný olej
- 120 ml kefír
- 300 g hladká mouka
- 8 g prášek do pečiva
Tvarohový krém:
- 300 g tvaroh
- 3 lžíce moučkový cukr
- 8 g vanilkový cukr
- 1 vejce
Jak budeme postupovat:
1. V hluboké míse rozklepněte vejce, přisypejte špetku soli a krystalový cukr- šlehejte mixérem, dokud nevznikne bílá tekutá směs, poté do této směsi přilijte rostlinný olej a kefír – pokračujte ve šlehání.
2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a prosejte do vaječné směsi. Vypracujte tekuté těsto, které pak nalijte do formy vyložené pergamenem.
3. Tvaroh smíchejte s moučkovým a vanilkovým cukrem, následně do tvarohové směsi zašlehejte vejce a pomocí mixéru ji rozmixujte do jednotné konzistence a krém je hotový!
4. Tvarohový krém přendejte do cukrářského sáčku a na povrchu těsta vytvořte velký mřížkový vzor.
5. Koláč pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.
6. Po upečení ho ještě posypejte moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou a skvělým pocitem, jak se vám to výborně povedlo! Výsledkem je šťavnatý a jemný tvarohový koláč.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!