Inspirací na cukroví není nikdy dost. My jsme si pro Vás v dnešním článku připravili recept na chutné išelské dortíčky. Jejich příprava je velice jednoduchá a zvládnete je připravit do 30 minut.
Recept na velmi chutné išelské dortíčky:
Co budeme potřebovat:
210 g hladké mouky + na podsypání
40 g mletých mandlí
mletá skořice
citronová kůra
70 g moučkového cukru
2 žloutky
30 g kakaa
160 g másla
Na náplň:
250 g másla
100 g moučkového cukru
rum
100 g mletých pražených lískových oříšků
rybízová marmeláda
Dále:
100 g čokolády na vaření
40 g ztuženého tuku
oříšky nebo mandle na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1) Do mísy robotu nasypte odváženou mouku, kakao, mleté mandle a cukr. Směs ochuťte citronovou kůrou a skořicí, nakonec přidejte žloutky a máslo pokojové teploty. Vypracujte hladké soudržné těsto.
2) Zformuje ho do válečku, zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet ideálně do druhého dne v chladničce.
3) Na náplň dejte do mísy robotu cukr, změklé máslo a rum. Společně ušlehejte dohladka. Do krému nakonec vmíchejte mleté oříšky.
4) Odleželé těsto lehce podsypte hladkou moukou a rozválejte na plát silný 3 mm. Pomocí vykrajovátek připravte libovolné tvary a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C asi 7 minut. Nechte vychladnout.
5) Polovinu upečeného cukroví otočte rubovou stranou nahoru a po jeho obvodu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku máslový krém. Středy vyplňte marmeládou. Náplň nakonec přiklopte zbylými kusy a cukroví nechte zatuhnout v chladničce.
6) Vrchní část ztuhlého cukroví potáhněte čokoládovou polevou a ozdobte mandlemi nebo ořechy. Nechte opět zatuhnout. Išelské cukroví je nejlepší, když se nechá aspoň týden rozležet.