Vytvořte si krásné andělíčky pomocí provázku, které skvěle doplní dekoraci

Pokud hledáte jednoduchý a stylový způsob, jak si vyrobit vlastní dekoraci na vánoční stůl, věnec nebo dárek, ručně vyrábění andělíčci z provázku jsou skvělou volbou. Tato jemná a rustikální dekorace dodá každému interiéru kouzlo a jedinečnost. Navíc je jejich výroba snadná, a tak můžete zapojit i děti a užít si společný kreativní čas.

Zdroj: primainspirace.cz

Co budete potřebovat?

  1. Provázek – Ideální je bavlněný nebo jutový provázek.
  2. Dřevěné korálky – Pro vytvoření hlavičky andělíčka.
  3. Plátěná látka nebo pytlovina – Na výrobu křídel.
  4. Nůžky – Na stříhání provázků.
  5. Lepidlo – Nejlépe tavná pistole pro rychlé připevnění jednotlivých částí.

Jak postupovat krok za krokem?

1) Příprava provázků: Odstřihněte několik stejně dlouhých provázků. Počet a délka závisí na tom, jak bohatý a velký andělíček bude. Provázky pak položte na stůl vedle sebe a ve středu je svažte dalším kouskem provázku, abyste vytvořili tělo andělíčka. Jeden dlouhý provázek ponechejte na zavěšení.

Zdroj: primainspirace.cz
Zdroj: primainspirace.cz

2) Vytvoření hlavičky: Na provázky navlékněte dřevěný korálek, který bude představovat hlavičku. Zajistěte ho tím, že provázek pod korálkem pevně utáhnete a svažte, aby korálek držel na svém místě.

Zdroj: primainspirace.cz
Zdroj: primainspirace.cz

3) Formování těla: Ostatní provázky rozložte směrem dolů, aby vznikl “šat” andělíčka. Pokud chcete, můžete provázky trochu rozevřít, aby se jednotlivé nitky oddělily a andělíček působil vzdušněji a objemněji.

Zdroj: primainspirace.cz

4) Výroba křídel: Ze zbytku plátěné látky nebo pytloviny vystřihněte křídla. Stačí jednoduše tvarované kousky látky, které nalepíte na zadní stranu andělíčka. Pomocí tavné pistole připevněte křídla k tělu.

Zdroj: primainspirace.cz
Zdroj: primainspirace.cz

5) Závěrečné úpravy: Přidání dekorativních prvků záleží na vaší fantazii. Můžete přilepit malou hvězdičku na tělo andělíčka, nebo ho ozdobit dalšími přírodními dekoracemi jako šišky, sušené květy nebo větvičky.

Zdroj: primainspirace.cz

Prohlédněte si, jak si vyrobit krásný dušičkový věnec

Tipy na úpravy andělíčků:

  • Barvy a materiály: Experimentujte s různými barvami provázků a korálků, aby andělíčci lépe ladili s ostatními dekoracemi ve vašem domě.
  • Závěsný andělíček: Pokud chcete andělíčka zavěsit na věnec nebo na stromeček, nezapomeňte ponechat delší provázek nahoře na zavěšení.
  • Personalizace: Každému andělíčkovi můžete přidat malé osobní detaily, jako třeba mašličku nebo drobnou stužku.

Závěr

Tvoření andělíčků z provázku je nejen zábavným způsobem, jak trávit volný čas, ale i skvělým doplňkem k vašim dekoracím. Tento jednoduchý projekt přinese do vašeho domova teplo a útulnost, a navíc vytvoříte originální dekoraci, která bude odrážet váš styl. S andělíčky se dají ozdobit nejen věnce, ale i vánoční stromek, dárky nebo okna.

Neváhejte vyzkoušet různé variace a vytvořit andílky, kteří budou krásným symbolem Vánoc ve vašem domově!