Pokud hledáte skvělý recept na chutnou a šťavnatou večeři, vykostěná kuřecí stehna plněná zeleninou a sýrem jsou ideální volbou. Tato lahodná stehna jsou marinovaná v medové omáčce, která jim dodává jemně sladkou a aromatickou chuť. Zeleninová náplň se sýrem a čerstvou petrželkou skvěle doplňuje měkké maso, které se rozplývá na jazyku. Tento jednoduchý, ale působivý pokrm si oblíbí celá rodina – ideální na jakoukoli příležitost!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty s KUŘECÍM MASEM!
Pečená vykostěná kuřecí stehna plněná zeleninou a sýrem s medovou marinádou
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 9 ks kuřecích stehen
Marináda na maso:
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička soli
- 3-4 lžíce olivový olej – (20 ml)
Ostatní:
- 3-4 lžíce olivový olej (20 ml) – na smažení
Náplň:
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 červené sladké papriky
- 250 g žampiony
- 1 lžička soli
- 1 lžička červené pepřové vločky
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
- sýr čedar (40 g)
- čerstvá petrželka – podle chuti
Směs na potření:
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1 lžíce přírodní med
- 3 lžíce sojové omáčky
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Připravte si kuřecí stehna, které zbavte kostí, rozprostřete a nechejte chvíli stranou.
2. Marináda na maso: Do oválné mísy na jednu stranu dejte prolisovaný česnek, vedle nasypejte červenou mletou papriku, černý mletý pepř, kmín, sůl a přilijte olivový olej – důkladně promíchejte a marináda je hotová!
3. Vykostěná kuřecí stehna přikryjte fólií, vyklepejte z jedné strany a potřete připravenou marinádou. Stejný postup opakujte ještě několikrát. Poté je přeložte na polovinu a naskládejte na sebe do mísy. Přikryjte fólií a nechte 15 minut marinovat.
4. Náplň: Do pánve s rozehřátým olivovým olejem si vsypejte nakrájenou cibuli a smažte na mírném ohni. Dále do mísy vmíchejte nastrouhanou mrkev, nakrájené červené sladké papriky a přimíchejte nakrájené žampiony. Pokračujte cca 7-8 minut ve smažení. Dochuťte solí, červenými pepřovými vločkami a černým mletým pepřem – pořádně promíchejte.
5. Následně do pánve vsypejte nastrouhaný sýr čedar a čerstvou nasekanou petrželku – důkladně promíchejte.
6. Po 15 minutách odkryjte folii z marinovaného masa. Připravte si čtvercovou formu, do které vložte marinované plátky masa a naplňte připravenou zeleninovou směsí se žampiony, sýrem a petrželkou. Maso uspořádejte, vyjměte z formy a pěkně položte na plech vyložený pergamenem. Postup opakujte při každém plátku masa.
7. Směs na potření: Do misky si nasypejte červenou mletou papriku, přidejte med a přilijte sójovou omáčku – promíchejte a směs je hotová!
8. Výslednou směsí si potřete kuřecí maso a pečte v předehřáté troubě 20 minut při 180 °C dozlatova a dokřupava.
9. Po upečení ozdobte-posypejte čerstvou nasekanou petrželkou a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.VIDEO NÁVOD:
Pokud vám tento recept zachutnal, určitě neváhejte vyzkoušet i tento:
Vynikající tip, jak připravit kuřecí řízky: Přidejte k nim zakysanou smetanu a šťavnatou oblohu