Pribináček řezy na lžičky: Takové recepty miluji – 3 patra a žádná práce, celá naše rodina ho doslova zbožňuje!

Pokud máte rádi sladké dezerty, které jsou jednoduché na přípravu a přitom plné jemné chuti, pak jsou Pribináček řezy s tvarohem a čokoládovou polevou tou pravou volbou. Tento lahodný moučník kombinuje lehký, vláčný korpus, krémový tvarohový náplň ve stylu oblíbeného Pribináčka a na závěr čokoládovou polevu, která dodá dezertu ten správný šmrnc. Ideální na rodinné oslavy, víkendové pohoštění nebo jen tak ke kávě. Připravte si tyto neodolatelné řezy a pochutnejte si na domácím dezertu, který si zamilují děti i dospělí!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Zdroj: youtube

Pribináček řezy s tvarohem a čokoládovou polevou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 6 vajec
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžíce kakaového prášku

Krém:

  • 2 a 1/2 balení tučného měkkého tvarohu
  • moučkový cukr podle chuti
  • 1 smetana ke šlehání

Poleva:

  • 120 g čokolády na vaření
  • 100 g másla nebo Hery
  • 2 lžíce mléka

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta:

Vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem, poté přidejte olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně jej vmíchejte do žloutkové směsi.

2. Pečení piškotu:

Těsto rozetřete na plech vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou (rozměry plechu cca 25 × 30 cm). Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu přibližně 10 minut. Po upečení nechte piškot vychladnout.

3. Příprava krému:

Do mísy nalijte smetanu ke šlehání a šlehejte, dokud nezhoustne. Poté přidejte tvarohy a cukr podle chuti a pokračujte ve šlehání, dokud nevznikne jemný krém.

4. Sestavení řezu:

Vychladlý piškotový plát potřete připraveným tvarohovým krémem a nechte dezert ztuhnout v lednici.

5. Příprava polevy:

Čokoládu, máslo a mléko rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo na plameni, dokud se vše nespojí do hladké polevy. Tou pak přelijte ztuhlý tvarohový krém na piškotu.

6. Chlazení a podávání:

Hotový dezert dejte do lednice, aby se čokoládová poleva ztuhla. Poté servírujte řezy přímo na lžičky.


Tipy

  • Rychlejší verze: Pro snadnější přípravu můžete použít již hotový piškotový korpus.
  • Poleva: Pro jemnější chuť polevy můžete přidat k rozpuštěné čokoládě trochu smetany.
  • Ozdoba: Pribináček řezy můžete ozdobit ovocem, jako jsou maliny nebo jahody, které dodají svěžest.

Závěr

Pribináček řezy na lžičky jsou jednoduchým a neodolatelným dezertem, který si zamiluje celá rodina. Kombinace kakaového piškotu, tvarohového krému a čokoládové polevy vytváří lahodnou symfonii chutí, kterou si vychutnáte jak při rodinných oslavách, tak při běžném sladkém pohoštění.

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.