Z kuřecích prsou, cibule a brambor dělám výborné jídlo pro celou rodinu – vše na jednom plechu!

Připravte si lahodný a jednoduchý kastrol plný chutí, který zasytí celou rodinu. Tento recept kombinuje krásu pečených brambor, kuřecích prsou a cibule, vše ochucené a pečené do zlatova na jednom plechu.

Zdroj: mindmegette.hu

Ingredience:

  • 1 kg brambor
  • kuřecí prsa
  • 2 lžičky grilovacího pepře
  • 2 lžičky soli
  • Černý pepř podle chuti
  • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
  • 3 červené cibule
  • 6 lžic olivového oleje
  • Bylinky podle chuti (volitelné)
  • Koření podle chuti (volitelné)

Postup přípravy:

1) Příprava surovin: Brambory očistěte a nakrájejte na hranolky. Cibuli očistěte a nakrájejte na měsíčky. Kuřecí prsa očistěte a nakrájejte na kousky.

2) Marinování: Všechny přísady vložte do velké misky. Přidejte olivový olej, grilovací pepř, sůl, černý pepř, česnek a případně další bylinky nebo koření dle vašeho výběru. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě spojily.

3) Pečení: Přeneste promíchané přísady na plech vyložený pečícím papírem nebo přímo na pekáč. Pokud máte rádi bylinky, můžete přidat nějaké čerstvé na vrch.

4) Zapečení s alobalem: Přikryjte alobalem a vložte do předehřáté trouby na 200 stupňů C. Pečte přibližně 45 minut.

5) Dokončení bez alobalu: Po 45 minutách pečení odstraňte alobal a pečte ještě asi 30 minut, nebo dokud kuřecí maso není dobře upečené a brambory krásně křupavé.

https://primainspirace.cz/2024/02/02/domaci-smes-na-topinky/

Závěr:

Podávejte horké, ideálně s čerstvým salátem. Tento jednoduchý a výživný kastrol je perfektním řešením pro rušné večery, kdy chcete připravit něco výjimečného pro celou rodinu bez zbytečného stresu. Dobrou chuť!