Linecké cukroví s čokoládou a karamelovým krémem: Luxusní chuť v domácích podmínkách

Toto linecké cukroví kombinuje klasickou chuť s netradičním twistem v podobě karamelového krému a čokolády. Je ideální pro milovníky sladkého a jedinečných chutí.

Zdroj: instagram.com/klarka.moravcova/

Ingredience

Těsto

  • 280g hladké mouky
  • 100g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200g másla
  • 20g kakaa
  • 2 žloutky

Karamelový krém

  • 80g bílků
  • 100g cukru krupice
  • 200g másla
  • Trošku soli
  • Karamelové salko

Na dokončení

  • Čokoláda
  • Kakaové máslo nebo ztužený tuk

Postup přípravy

1) Těsto: Z mouky, moučkového cukru, vanilkového cukru, kakaa a másla připravte drobenku. Přidejte žloutky a zpracujte v hladké těsto. Nechte přes noc odpočinout v lednici.

2) Vykrajování a pečení: Rozdělte těsto na dvě části, vyválejte a vykrajujte kolečka. Do poloviny koleček vykrojte prostředky. Pečte na 170°C asi 10 – 15 minut. Nechte cukroví odležet několik dní.

3) Karamelový krém: Máslo nechte změknout na pokojové teplotě. Bílky s cukrem a solí zahřívejte nad parou až do 71 °C. Vyšlehejte na pevný sníh, snižte rychlost a postupně přidávejte změklé máslo. Nakonec prošlehejte s karamelovým salkem do kompaktního a nadýchaného krému.

4) Sestavení cukroví: Krém nastříkejte cukrářským sáčkem na polovinu koleček. Horní kolečka s vykrojeným prostředkem namočte do čokolády smíchané s kakaovým máslem nebo ztuženým tukem a položte na kolečko s krémem.

7 nejoblíbenějších receptů na vánoční plněné ořechy s krémem

Servírování a uchování

Podávejte jako luxusní sladkost k vánočnímu čaji nebo kávě. Uchovávejte v chladu v uzavřené dóze.