Toto linecké cukroví kombinuje klasickou chuť s netradičním twistem v podobě karamelového krému a čokolády. Je ideální pro milovníky sladkého a jedinečných chutí.
Ingredience
Těsto
- 280g hladké mouky
- 100g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 200g másla
- 20g kakaa
- 2 žloutky
Karamelový krém
- 80g bílků
- 100g cukru krupice
- 200g másla
- Trošku soli
- Karamelové salko
Na dokončení
- Čokoláda
- Kakaové máslo nebo ztužený tuk
Postup přípravy
1) Těsto: Z mouky, moučkového cukru, vanilkového cukru, kakaa a másla připravte drobenku. Přidejte žloutky a zpracujte v hladké těsto. Nechte přes noc odpočinout v lednici.
2) Vykrajování a pečení: Rozdělte těsto na dvě části, vyválejte a vykrajujte kolečka. Do poloviny koleček vykrojte prostředky. Pečte na 170°C asi 10 – 15 minut. Nechte cukroví odležet několik dní.
3) Karamelový krém: Máslo nechte změknout na pokojové teplotě. Bílky s cukrem a solí zahřívejte nad parou až do 71 °C. Vyšlehejte na pevný sníh, snižte rychlost a postupně přidávejte změklé máslo. Nakonec prošlehejte s karamelovým salkem do kompaktního a nadýchaného krému.
4) Sestavení cukroví: Krém nastříkejte cukrářským sáčkem na polovinu koleček. Horní kolečka s vykrojeným prostředkem namočte do čokolády smíchané s kakaovým máslem nebo ztuženým tukem a položte na kolečko s krémem.
7 nejoblíbenějších receptů na vánoční plněné ořechy s krémem
Servírování a uchování
Podávejte jako luxusní sladkost k vánočnímu čaji nebo kávě. Uchovávejte v chladu v uzavřené dóze.