Nevíte co jednoduchého uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřovou krkovice se smetanovými brambory z jedné mísy. Příprava jídla vám zabere několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný, rychlý a chutný oběd. Neváhejte a začněte s přípravou!
Vepřová krkovice a smetanové brambory
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Směs:
- 4 cibule
- uzená slanina – podle chuti
- 1 větvička tymiánu
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 stroužek česneku
Ostatní:
- 2 velké plátky vepřové krkovice
- 5-6 brambory
- 2 kelímky smetany 31%
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- sušená petrželka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na jemno, uzenou slaninu nakrájejte na malé kostičky a očištěné brambory nakrájejte na kolečka.
2. Vepřovou krkovici rukou vyklepejte, posypte solí a černým pepřem.
3. Uzenou slaninu dejte do pánve – na mírném ohni ji smažte, pak k ní vsypejte jemně nakrájenou cibuli, přidejte snítku tymiánu a dochuťte solí, černým pepřem a nakonec přidejte nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek – společně na mírném ohni osmahněte.
4. Do zapékací mísy nalijte zakysanou smetanu, posypejte ji solí, černým pepřem a navrch naskládejte nakrájené brambory, dále posypejte sušenou petrželkou a znovu zalijte zakysanou smetanou – postup opakujte ještě 2 krát a nakonec položte okořeněné krkovice a zalijte zbylou smetanou.
5. Pečte v předehřáté troubě přikryté 40 minut při 200 °C a poté odkryté 20 minut při 200 °C.
6. Po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!