Neutrácejte za drahé podzimní věnce: Vytvořte si svůj jednoduše a levně

Pokud vás lákají podzimní věnce, ale nechcete za ně utrácet zbytečně mnoho peněz, mám pro vás skvělé řešení. Podzimní věnec si můžete snadno vytvořit doma s použitím několika dostupných materiálů, a navíc ho můžete upravit přesně podle svého vkusu. Tento jednoduchý DIY návod vás provede krok za krokem.

Zdroj: primainspirace.cz

Co budete potřebovat:

  • Proutěný základ na věnec
  • Květinovou aranžovací hmotu (florex)
  • Podzimní dekorace (umělé nebo živé květiny, listy, mini dýně, bobule)
  • Světle zelená nebo bílá svíčka
  • Tavná pistole
  • Nůžky a drátky

Krok 1: Příprava základu věnce

Začněte tím, že do proutěného základu vložíte florex, což je květinová aranžovací hmota. Florex vyplní celý střed věnce a umožní vám snadno připevnit různé dekorace. Pomocí nože nebo nůžek přizpůsobte florex tvaru proutěného základu.

Zdroj: primainspirace.cz
Zdroj: primainspirace.cz

Krok 2: Umístění svíčky

Do středu florexu umístěte svíčku. Věnec se svíčkou můžete použít jako krásný středový prvek na stůl. Svíčku můžete k florexu připevnit pomocí drátku, aby pevně držela na svém místě.

Zdroj: primainspirace.cz

Krok 3: Přidání zeleně a dekorací

Nyní můžete začít aranžovat podzimní dekorace. Začněte se zelenými větvičkami a listy, které zapíchnete do florexu kolem svíčky. Pro vytvoření bohatého vzhledu použijte různé druhy umělých listů, například břečťan nebo listy eukalyptu.

Zdroj: primainspirace.cz

Krok 4: Dekorace s dýněmi a podzimními prvky

Když máte zelené základy na místě, přidejte do věnce malé dekorativní prvky jako mini dýně, bobule nebo šišky. Tyto prvky připevněte buď pomocí drátku, nebo tavné pistole, aby pevně držely na svém místě. Dekorace umístěte rovnoměrně po celém věnci, ale hlavní akcent můžete dát například na spodní část.

Zdroj: primainspirace.cz

Krok 5: Finální úpravy a umístění

Jakmile máte všechny dekorace na místě, zkontrolujte, zda je věnec vyvážený a dekorace pevně drží. Můžete ještě přidat mašle nebo další ozdoby, které věnec oživí. Hotový věnec umístěte na stůl jako podzimní středový prvek nebo jej použijte jako ozdobu na polici.

Zdroj: primainspirace.cz

Tipy a triky:

  • Pro lepší stabilitu svíčky ji můžete podložit tenkou vrstvou vosku, aby se nepohybovala.
  • Pokud plánujete věnec dlouhodobě používat, vyhněte se příliš těžkým dekoracím, které by mohly věnec převážit.
  • Použijte více barevných listů a bobulí, abyste vytvořili barevný kontrast.

Vytvořte si jednoduchý podzimní věnec, který ozdobí každé prázdné místo


Tento DIY podzimní věnec je skvělý způsob, jak přidat sezónní atmosféru do vašeho domova, aniž byste museli utrácet za drahé dekorace z obchodů. Vytvořte si svůj vlastní, originální věnec, který přesně odpovídá vašim představám, a užijte si krásu podzimu!