Jednoduchá podzimní dekorace vyrobená z plastového kelímku: Krok za krokem

Pokud hledáte rychlý a jednoduchý způsob, jak vytvořit originální podzimní dekoraci pro váš domov, tento návod je přesně pro vás! S použitím plastového kelímku a několika základních materiálů si můžete vyrobit krásnou dekoraci, která rozzáří váš interiér.

Zdroj: primainspirace.cz

Co budete potřebovat:

  • Plastový kelímek
  • Provázek (jutový nebo bavlněný)
  • Lepidlo nebo tavná pistole
  • Nůžky
  • Rámeček a látka (např. juta)
  • Dekorativní prvky, jako je krajka, sušené květiny nebo jiné podzimní dekorace

Krok 1: Příprava plastového kelímku

Začněte tím, že plastový kelímek rozstřihnete na polovinu. Jednu z půlek použijete jako základ pro svou dekoraci. Aby lépe držela provázek, můžete kolem kelímku připevnit oboustrannou lepící pásku, která vám usnadní práci při omotávání.

Zdroj: primainspirace.cz

Krok 2: Omotávání kelímku provázkem

Postupně začněte omotávat kelímek provázkem, začínáte od horní části směrem dolů. Dbejte na to, aby se provázek těsně přilepil ke kelímku, a pokračujte až do úplného zakrytí plastového povrchu. Pro lepší přilnavost můžete mezi vrstvy přidávat lepidlo.

Zdroj: primainspirace.cz

Krok 3: Příprava rámečku

Mezitím, co vám kelímek zaschne, můžete připravit rámeček. Do rámečku vložte kus látky, například juty, který bude tvořit pozadí pro vaši dekoraci. Tuto látku upevněte lepidlem nebo ji připevněte podle možností rámečku.

Zdroj: primainspirace.cz

Krok 4: Dekorace kelímku

Jakmile máte kelímek omotaný provázkem, můžete ho dozdobit dle svého vkusu. Na horní část kelímku můžete připevnit krajku nebo jiný dekorativní prvek, například mašli. Tento krok dodá dekoraci jemný a elegantní vzhled.

Zdroj: primainspirace.cz

Krok 5: Sestavení dekorace

Kelímek připevněte na spodní část rámečku, čímž vytvoříte základ pro dekoraci. Do kelímku následně naaranžujte sušené květiny, větvičky nebo jiný přírodní materiál podle vašeho vkusu. Tato jednoduchá kombinace vytvoří krásnou podzimní atmosféru.

Zdroj: primainspirace.cz

Tipy a triky:

  • Pokud nemáte sušené květiny, můžete použít i umělé dekorace nebo jiné drobnosti, které vám připomínají podzim.
  • Experimentujte s různými druhy provázků a látek, abyste dosáhli osobitého stylu.
  • Tento projekt je vhodný i jako dárek pro vaše blízké – podzimní dekorace do interiéru potěší každého.

Vytvořte si jednoduchý podzimní věnec, který ozdobí každé prázdné místo


Tato jednoduchá podzimní dekorace vyrobená z plastového kelímku je nejen kreativní, ale také velmi rychlá na výrobu. Stačí jen několik málo materiálů, trocha trpělivosti a máte krásnou dekoraci, která ozdobí každý kout vašeho domova!