Dokonalé linecké oválky s krémem a čokoládovou polevou, které musíte letos vyzkoušet

Linecké oválky s čokoládovou polevou a máslovým krémem jsou elegantním a chutným cukrovím, které v sobě spojuje křehké linecké těsto, bohatý máslový krém a lahodnou čokoládovou polevu. Toto cukroví je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako luxusní doplněk ke kávě či čaji.

Zdroj: Gabriela Gabuška Touš

Ingredience:

Linecké těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g tuku na pečení (např. Hera)
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce mléka

Na máslový krém:

Dokonalý máslový krém: Tajemství výjimečného vánočního cukroví

Další:

  • Marmeláda (dle chuti)
  • Klasická čokoláda na vaření
  • Trocha oleje Omega (pro řidší polevu)

Postup

1) Příprava těsta: Smíchejte mouku s moučkovým cukrem a tukem na pečení. Přidejte žloutky a mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte těsto odpočinout v chladu.

2) Pečení oválků: Těsto vyválejte na požadovanou tloušťku a vykrajejte oválky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C do zlatova. Nechte upečené oválky vychladnout.

3) Příprava máslového krému: Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem (a vanilkovým extraktem) do hladkého krému.

4) Plnění oválků: Naplňte jeden oválek máslovým krémem, doprostřed vložte lžičku marmelády a přikryjte druhým oválkem. Nechte krém trochu ztuhnout.

5) Příprava čokoládové polevy: Rozpusťte čokoládu s trochou oleje Omega ve vodní lázni pro hladkou polevu.

6) Dekorace oválků: Namáčejte oválky do čokoládové polevy a nechte ztuhnout.

Doporučení

  • Při plnění oválků buďte opatrní, aby se těsto nerozpadlo.

Závěr

Linecké oválky s čokoládovou polevou a máslovým krémem jsou skvělým způsobem, jak přinést trochu luxusu a sladké radosti do vašeho dne. Toto cukroví je nejen chutné, ale i vizuálně působivé, což ho činí ideálním pro speciální příležitosti.