Vynikající ořechovo medové květy s nádechem skořice – vánoční cukroví

Vánoční doba je vždy plná vůní, chutí a tradic. Když se blíží svátky, mnoho z nás se pustí do pečení tradičního vánočního cukroví, které nám připomíná dětství. Oříškové medové květy jsou jedním z těchto nezapomenutelných kousků, které přinášejí radost jak pro oči, tak pro chuťové pohárky.

Zdroj: Irena Nováková

Ingredience:

  • 160 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • 60 g mletých ořechů (ideálně vlašských nebo lískových)
  • 1 lžíce medu
  • Troška skořice

Postup:

1) V míse smíchejte všechny suché ingredience.

2) Přidejte máslo, med a vytvořte hladké těsto.

3) Z těsta vytvarujte malé květy a pečte na 180°C, dokud nejsou lehce zlatavé.

4) Nechejte květy vychladnout.

Máslový krém, poleva a zdobení:

  • Pro slepení květů můžete použít máslový krém dle vašeho oblíbeného receptu.
  • Květy namočte do hořké čokoládové polevy a posypte barevnou rýží nebo jinými oblíbenými ozdobami.

Recept na máslový krém naleznete zde

Závěrem:

Oříškové medové květy jsou nejen vizuálně atraktivní, ale také chutně sladké s jemným nádechem medu a skořice. Toto cukroví je ideálním doplňkem k vánočnímu čaji nebo svařenému vínku. Pečení těchto malých vánočních skvostů je také skvělou aktivitou, kterou můžete sdílet s rodinou a přáteli. Přejeme vám veselé a chutné Vánoce!