Tato slaná pochoutka z listového těsta plněná mozzarellou, rajčátky a bazalkou je ideální pro milovníky lehkých a chutných pokrmů. Křupavé těsto se perfektně doplňuje s rozpuštěnou mozzarellou, šťavnatými rajčaty a voňavou bazalkou, což vytváří lahodnou kombinaci, která připomíná italskou kuchyni. Perfektní volba pro jakoukoliv příležitost!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Slaná pochoutka z listového těsta plněná mozzarellou, rajčátky a bazalkou
Co budeme potřebovat:
- 5-6 cherry rajčátka
- 10-15 ml olivový olej – nebo podle potřeby
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušené oregano – podle chuti
Základ:
- 1 listové těsto
Ostatní:
- sýr mozzarella – podle chuti
- čerstvá bazalka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve překrojte rajčátka na polovinu, přendejte do mísy a pokapejte olivovým olejem. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a sušeným oreganem – dobře promíchejte.
2. Připravte listové těsto ve tvaru kruhu, které střídavě propíchejte vidličkou. Na jednu polovinu listového těsta pokládejte rozdrobený sýr mozzarella, naaranžujte rajčátka a ozdobte lístečky čerstvé bazalky.
3. Následně obě poloviny listového těsta spojte, prsty slepte konce k sobě, jemně promíchejte špejlí a potřete olejem.
4. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 220 °C dozlatova a dokřupava a po upečení nechejte chvíli vychladnout.
5. Křehkou pochoutku z listového těsta plněnou mozzarellou, rajčátky a bazalkou podávejte s láskou, skvělou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.