Sháníte skvělý a delikátní recept na delikatesu, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřovou krkovici na cibulce a zelí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Vaše rodina i Vy si tenhle recept zamilujete a budete ho dělat časteji!
Delikátní vepřová krkovice na cibulce a zelí
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1,5 kg vepřové maso
Směs:
- 3-4 cibule
- 1 lžíce soli
- 1 lžička černý mletý pepř
- 1 lžička oregana
- 3 lžičky červená mletá paprika
- 2-3 lžíce octu
- 1 lžička hořčice
Ostatní:
- 3 kg zelí
- 2 cibule
- 2 lžičky soli
- 1 lžička černý mletý pepř
- 2 lžičky červená mletá paprika
- 1 lžička bazalky
- 1 lžička koriandr
- 7 lžic rostlinný olej
- 2 rajčata
- 200 g sýr mozzarella
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na hrubé pláty.
2. Do mísy jsi dejte jemně nakrájenou cibulí a dochuťte solí, černým mletým pepřem, oreganem a červenou mletou paprikou, dále přilijte ocet a přidejte hořčici – dobře pomíchejte a naneste směs na vepřové pláty v míse – pořádně promíchejte a uložte na 1 hodinu do lednice.
3. Na plech rozprostřete nakrájené bílé zelí, posypejte nakrájenou cibulí nadrobno a dochuťte solí, černým mletým pepřem, červenou mletou paprikou, bazalkou, koriandrem a pokapejte olivovým olejem – důkladně rukou promíchejte.
4. Následně z lednice vyjměte marinované maso ve směsi, položte ho na cibulí a přikryjte alobalem.
5. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 200 °C.
6. Po uplynutí doby pečení vyjměte pelech z trouby, naaranžujte kolečka rajčat a posypejte rajčata strouhanou mozzarellou.
7. Pečte dalších 10 minut při 200 °C.
8. Po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!