Dnes si ukážeme recept na královský jablečný koláč, který nesmí chybět na žádné oslavě. Skvěle se hodí i k odpolední kávě. Jeho chuť je fantastická a má jednoduchou přípravu, která nezabere velké množství času. Výsledkem budete mile překvapeni a zamiluje si ho celá Vaše rodina
Co budeme potřebovat:
Na piškot:
- 3 vejce
- 4 polévkové lžíce kr. cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1 čajová lžíce vanilkového cukru
Na náplň:
- 800 g jablek
- cukr dle chuti
- 1 balení pudinkového prášku
Na krém:
- 300 g smetany na šlehání
- 150 zakysané smetany
- želatinový ztužovač za studena
- 3 polévkové lžíce moučkového cukru
Na posypání:
- 150 g tmavé nebo mléčné čokolády
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si vyšleháme bílky s cukrem na sníh, do sněhu opatrně vmícháme ostatní přísady na piškot při nízkých otáčkách.
2) Těsto navrstvíme na předem vymaštěný a vysypaný plech s průměrem 22 cm.
3) Pečeme na 25-30 minut při 170 stupních. Poté ho necháme vychladnout při pokojové teplotě.
4) Jablka si důkladně oloupeme a nakrájíme na kousky, které zalijeme cca 3/4 šálky vody a dáme podusit do měkka. Nakonec je zahustíme 1 bal. vanilkového pudinkového prášku.
5) Směs navrstvíme na vychladnuté těsto, uhladíme a nakonec přidáme smetanovou vrstvu – smetanu vyšleháme s cukrem a zakysanou smetanou a nakonec zahustíme želatinovým ztužovačem.
6) Už stačí jen před podáváním posypat povrch čokoládou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Zdroj receptu: przyslijprzepis.pl