Vezměte česnek a víčko od plastové láhve: Škoda, že jsem tento trik neznala dříve

Česnek je jednou z nepostradatelných ingrediencí v každé kuchyni. Dodává pokrmům výraznou chuť a vůni, a také má mnoho zdravotních benefitů. Nicméně loupání česneku může být nepříjemné a zdlouhavé. Naštěstí existuje jednoduchý trik, který vám tuto práci výrazně usnadní – stačí použít víčko od plastové láhve!

Zdroj: YouTube/million_tips

Proč je česnek tak důležitý v kuchyni?

Česnek je známý svou intenzivní chutí a vůní, která je nenahraditelná v mnoha pokrmech. Ať už se jedná o polévky, omáčky nebo marinády, česnek dodává jídlu výraznou chuť a zvýrazňuje další ingredience. Kromě toho má také silné antibakteriální a antivirové účinky, a proto je často využíván i při léčbě nachlazení.

Ale než se dostaneme k samotnému stroužku česneku, je potřeba jej nejprve oloupat. A právě zde přichází na řadu tento šikovný trik, který vám ušetří čas i námahu.

Zdroj: istock.com

Jak snadno oloupat česnek pomocí víčka od láhve?

Loupání česneku může být občas zdlouhavé a pracné, zvlášť pokud potřebujete oloupat více stroužků najednou. Tento jednoduchý trik vám však ukáže, jak česnek oloupat snadno a rychle, aniž byste poškodili jeho strukturu.

Postup:

1) Namáčení česneku: Nejdříve vložte česnek do misky s teplou vodou a nechte ho namočit po dobu 15 minut. Tím dojde k změknutí slupky, což celý proces loupání velmi usnadní.

2) Použití víčka od láhve: Po namočení vezměte víčko od plastové láhve a jeho okrajem jemně vypáčte slupku na spodní straně stroužku, tedy tam, kde je česnek spojen se stonkem. Víčko vám pomůže slupku rychle a snadno oddělit od česneku.

Výhody tohoto triku

Tento způsob loupání česneku je nejen rychlý, ale také šetrný k samotným stroužkům. Na rozdíl od loupání nožem nehrozí poškození struktury česneku, což oceníte zejména v receptech, kde potřebujete celé stroužky. Tento trik je navíc oblíbený v Asii, kde se česnek hojně používá v kuchyni.

Zdroj: istock.com

Závěr

Pokud se chcete vyhnout zdlouhavému loupání česneku nožem, vyzkoušejte tento trik s víčkem od plastové láhve. Jednoduché a efektivní řešení, které vám ušetří čas a zpříjemní práci v kuchyni. Stačí jen pár minut a česnek bude připraven k použití – rychle a bez námahy!