ROZHOVOR: Když se jí nedařilo sehnat věnec podle svých představ, začala je vyrábět sama

Pokud máte rádi kreativní nápady stejně jako my, připravili jsme si pro Vás jako poděkování krátký rozhovor. Rádi bychom našim čtenářům nabídli kousek uměleckého vnímání od profesionálů v tomto oboru, a zároveň podpořili jejich tvorbu.

Aneta Vomočilová se věnuje především výrobě květinových věnců. Nejraději využívá živé květiny, ale nebrání se ani práci se sušenými nebo látkovými květy. V poslední době se věnuje také výrobě svatebních kytic.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

ROZHOVOR:
Zdroj: Aneta Vomočilová

Na začátek vás požádám, abyste se nám představila.

Jsem manželka, maminka dvou kluků a mám ráda vše hezké, co se bydlení týče a věnce jsou toho nedílnou součástí.

Můžete nám představit svou práci? Kdy jste začala vyrábět květinové věnce a co vás k tomu vedlo?

Ráda si zdobím dům a vchodové dveře jsou, podle mě, bez věnce neúplné. A protože jsem měla vždycky tak trochu problém sehnat věnec dle mých představ, začala jsem si je dělat sama. A jako maminka na mateřské dovolené jsem se tomu začala věnovat častěji až se z toho postupem času stal můj velký koníček a díky mému manželovi jsem se tomu začala věnovat naplno. Pracuji převážně s přírodním materiálem, ráda používám květiny, které i po seschnutí vypadají hezky, jako je třeba eukalyptus nebo statice, které jsou součástí mnoha mých věnců, a ty pak doplňuji o další sušené květy, které buď kupuji a nebo sama suším. Nebráním se ale ani práci s umělými nebo látkovými květy. Primárně dělám věnce na dveře nebo stůl. Poslední dobou mě začínají oslovovat i budoucí nevěsty s přáním květinové svatební výzdoby a nebo svatebních kytic. I zde preferuji spíše sušené květiny, s ohledem na trvanlivost. Je přece krásné, když Vám svatební kytice vydrží roky a uchováte si tak vzpomínku. Pokud mě někdo osloví, ráda uvážu i kytici na přání.

ROZHOVOR:
Zdroj: Aneta Vomočilová

Co vás při práci inspiruje a čím jsou podle vás vaše květinové věnce výjimečné?

Inspiruji se v přírodě. Bydlím na vesnici a nebývá procházka, abych si z ní nepřinesla alespoň pár květin sebou domů. A pak samozřejmě nejrůznější internetové stránky, časopisy. Jak jsem zmiňovala, pracuji převážně se sušenými květy pro jejich trvanlivost a pestrost ve spojení s materiálem z přírody tak, aby vždy reflektovaly dané roční období.

Můžete nám přiblížit proces jejich výroby? Co je k jejich výrobě potřeba?

K výrobě věnců potřebuji především dobré pracovní zázemí, které mi zajistil manžel a vytvořil mi pracovní kout v našem domě. Dále potřebuji slaměný korpus nebo kovovou obruč, vázací drátek a dobrý nápad.

ROZHOVOR:
Zdroj: Aneta Vomočilová

Jak dlouho vám trvá výroba jednoho věnce a kolik času tomu denně věnujete?

Délka výroby věnce je různá dle velikosti a náročnosti věnce. Může to být půl hodiny, ale taky třeba 4 hodiny. Věnce vyrábím téměř každý den, protože mě to opravdu baví a ten pocit, když za sebou vidíte odvedenou práci, která se vám líbí, můžete si na ni sáhnout a někdo jiný to ocení, je opravdu naplňující.

Plánujete do budoucna rozšířit svou tvorbu?

Protože se od září vracím po mateřské dovolené do práce, neplánuji žádné další rozšiřování mé tvorby. Budu ale vděčná všem mým stávajícím a nebo třeba i budoucím zákaznicím, díky kterým budu moci dál dělat, co mě baví.

ROZHOVOR:
Zdroj: Aneta Vomočilová

Vyrábíte také věnce na přání – podle představ zákazníka?

Nemám vyhraněný styl, myslím, že v mé tvorbě si každý najde to svoje. Vždy ale velmi ráda vyjdu každému vstříc a pokud to je v mých silách, přiblížit se co nejvíc přání zákaznice.

Kde lze vaše výrobky zakoupit?

Mou tvorbu můžete vidět na instagramu @anetavdecor a nebo na facebookových stránkách avdecor.

ROZHOVOR:
Zdroj: Aneta Vomočilová
ROZHOVOR:
Zdroj: Aneta Vomočilová
ROZHOVOR:
Zdroj: Aneta Vomočilová