Ze starých pneumatik jsme vytvořili dekorativní studny, které si zvládnete jednoduše vytvořit i vy

Pokud patříte mezi vášnivé kutili a rádi si zkrášlujete svou zahradu vlastnoručně vyrobenými dekoracemi, máme pro vás skvělý tip! Dnes vám přinášíme několik nápadů na to, jak si jednoduše vytvořit krásné dekorativní studny. Tyto studny mohou být působivým prvkem každé zahrady a vy je zvládnete vytvořit sami bez velkých nákladů.

Materiály, které máte po ruce

Při tvorbě dekorativní studny nemusíte sahat po drahých materiálech. Můžete využít věci, které máte doma nebo které lze snadno sehnat. Staré pneumatiky, nepotřebné dřevo, či cihly – všechny tyto věci se mohou proměnit v krásný zahradní doplněk.

Zdroj: pinterest.com

 

Zdroj: Pinterest.com

Jak na to?

Studna ze starých pneumatik: Pokud máte staré pneumatiky, můžete je snadno přeměnit na stylovou studnu. Stačí je naskládat na sebe, natřít barvou podle vlastního výběru a přidat dekorativní střechu. Tento jednoduchý postup dodá vaší zahradě originální prvek a pneumatiky získají nový život.

Studna ze dřeva: Máte-li po ruce staré dřevěné desky nebo trámy, můžete je využít k vytvoření rustikální studny. Stačí postavit základní konstrukci, přidat dekorativní detaily, jako je dřevěná stříška, a máte hotovo. Dřevěná studna krásně zapadne do přírodního prostředí zahrady.

Cihlová nebo kamenná studna: Pokud máte raději tradiční vzhled, zvolte cihly nebo kámen. Studna z těchto materiálů bude pevná a odolná a zároveň přidá zahradě elegantní a autentický vzhled. Výhodou je, že můžete využít staré zbytky stavebního materiálu.

Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com

Kreativní proces je zábava

Nebojte se experimentovat a využít své fantazie. Proces tvorby dekorativní studny může být skvělou příležitostí k tomu, jak trávit čas venku a současně si vytvořit něco užitečného a krásného. Pokud si nejste jistí, jak začít, prohlédněte si fotografie v naší galerii, které vám poskytnou inspiraci a ukážou různé možnosti designu.

Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com

Dekorativní studna je nejen funkčním, ale i estetickým prvkem, který může dodat vaší zahradě nový rozměr. Stačí využít materiály, které máte po ruce, a nebát se kreativního procesu. Pusťte se do tvoření a zkrášlete svou zahradu originálním způsobem!

Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com

Pokud se Vám článek na krásné zahradní studny líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují. Můžete také navštívit článek na venkovní sezení.