Manželovi zbyly staré střešní tašky, ze kterých mi vytvořil úžasné zahradní dekorace

Každý, kdo má rád originální zahradní dekorace, ví, že inspirace může přijít odkudkoliv. A někdy k tomu stačí věci, které by jiní považovali za nepotřebný odpad. Přesně tak tomu bylo v případě jedné rodiny, kdy manželovi zbyly staré střešní tašky z rekonstrukce domu. Místo toho, aby je vyhodil, rozhodl se z nich vytvořit úžasné zahradní dekorace, které dodaly jejich zahradě osobitý šmrnc. Přinášíme vám inspiraci, jak i vy můžete využít staré materiály k tvorbě krásných a praktických prvků do zahrady.

Zdroj: pinterest.com

Střešní tašky jako originální materiál

Střešní tašky, které obvykle končí na skládce nebo jako nepotřebný odpad, mohou najít nové využití jako dekorativní prvek. Jejich odolnost vůči povětrnostním podmínkám a tradiční vzhled z nich dělají ideální materiál pro tvorbu zajímavých zahradních dekorací. Manžel z tohoto stavebního zbytku dokázal vytvořit několik krásných kousků, které nyní zdobí jejich zahradu.

Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com

Zahradní chodník ze starých tašek

Jedním z prvních projektů bylo vytvoření cestičky vedoucí zahradou. Staré tašky použil jako dlažbu pro chodník, který nyní propojuje různé části zahrady. Cestička ze střešních tašek působí rustikálně a přirozeně zapadá do zeleného prostředí. Tašky jednoduše položil do měkké země a vytvořil tak nepravidelnou, ale velmi estetickou a praktickou zahradní stezku.

Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com

Zahradní květináče ze střešních tašek

Dalším kreativním projektem bylo vytvoření květináčů. Manžel využil zahnutého tvaru tašek a pomocí malty je spojil do jednoduchých nádob, které se nyní používají jako květináče. Tyto květináče mají jedinečný vzhled a díky své odolnosti vůči počasí se skvěle hodí pro pěstování květin nebo bylinek na zahradě.

Dekorativní zídka

Jedním z nejnápadnějších projektů, které manžel vytvořil ze starých tašek, byla malá dekorativní zídka. Tu umístil jako optický předěl mezi okrasnou a užitkovou částí zahrady. Tašky poskládal a spojil maltou do menší zdi, která plní nejen estetickou funkci, ale také slouží jako malý oddělovač jednotlivých částí zahrady.

Zahradní ptačí budka

Zbytky tašek manžel také využil k tvorbě malých ptačích budek. Když poskládal několik tašek do jednoduchého tvaru a přidal malé otvory pro ptáčky, vznikly krásné a funkční ptačí domky. Tyto budky teď zdobí stromy a ploty v jejich zahradě, zatímco přilákaly nové ptačí obyvatele, kteří přispívají k přírodnímu kouzlu místa.

Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com

Dekorativní květinové záhony

Další skvělou myšlenkou bylo použití střešních tašek jako okrajů květinových záhonů. Tašky jsou ideální pro tento účel díky svému zakřivenému tvaru, který vytváří přirozený, ale stylový okraj kolem záhonů. Nejenže dodávají zahradě zajímavý vzhled, ale také chrání květiny před zarůstáním trávou a poskytují pevnou hranici pro mulčování.

Zdroj: pinterest.com

Závěr

Staré střešní tašky, které by jinak skončily jako odpad, našly nové využití jako krásné a praktické dekorace v zahradě. Ať už jde o chodníky, květináče, ptačí budky nebo dekorativní zídky, všechny tyto prvky dodávají zahradě jedinečný a osobitý charakter. Pokud vám po rekonstrukci domu zůstanou nějaké střešní tašky, rozhodně se vyplatí zvážit jejich nové využití. Kreativita a jednoduché nápady mohou z těchto materiálů vytvořit krásné a originální doplňky, které potěší každé oko.