2 jablka nakrájím a položím na listové těsto, posypu skořicí, sroluji a dám péct

Jablečné šneky z listového těsta jsou rychlou a lahodnou pochoutkou, kterou zvládnete připravit během několika minut. Stačí nakrájet dvě jablka, posypat je voňavou skořicí, srolovat do listového těsta a dát péct. Výsledkem jsou křupavé a sladké šneky plné šťavnatých jablek a jemné skořicové chuti. Pojďme na recept!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Zdroj: Schnelles Backen

Jablečné šneky z listového těsta

Co budeme potřebovat:

  • 2 jablka
  • Trochu celozrnné mouky
  • 500 g listového těsta
  • 30 g rozpuštěného másla
  • Krystalový cukr
  • Rostlinný olej k potření
  • Skořice

Jak budeme postupovat:

1) Příprava jablka: Jablka nakrájíme na čtvrtiny, odstraníme jádřinec a poté je nakrájíme na tenké plátky.

2) Příprava těsta: Pracovní podložku posypeme moukou, rozvineme listové těsto, posypeme ho moukou a lehce vyválíme válečkem.

3) Olejování a cukrování: Těsto potřeme rozpuštěným máslem, rovnoměrně posypeme krystalovým cukrem.

4) Vršení jablka: Na těsto poklademe tenké plátky jablka a těsto pečlivě srolujeme do role. Okraje rolády zatlačíme, aby náplň zůstala uvnitř.

5) Příprava na pečení: Plech vystlaný pečícím papírem potřeme rostlinným olejem. Roli nakrájíme na kousky tlusté asi 2 cm a poklademe je na plech.

6) Posypání a pečení: Šneky posypeme skořicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 25 minut, poté ještě 5-10 minut v režimu horního a spodního ohřevu, dokud šneky nejsou krásně zlatavé.

Tyto jablečné šneky jsou skvělé jak teplé, tak i studené. Podávejte je jako dezert po obědě, svačinu nebo jen tak k šálku kávy či čaje. Dobrou chuť!

Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.

Vyzkoušejte také:

Recept na krémeš – stačí Vám listové těsto a vanilkový pudink