Připravte si luxusní jahodové jogurtové řezy snadno a rychle: Dokonalý odpolední dezert

Tento jahodový jogurtový řez je skvělou volbou pro letní dny, kdy hledáte lehký a osvěžující dezert. Krém z jogurtu a smetany s čerstvými jahodami je lahodnou kombinací, kterou doplňuje jemný piškot. Navíc díky želé získává dezert krásný lesk a pevnou konzistenci.

Zdroj: ottisfozblog.wordpress.com

Ingredience

Na piškot:

  • 3 vejce
  • 80 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 2 lžíce vody
  • 80 g hladké mouky
  • Špetka prášku do pečiva

Na krém a navrch:

  • 500 g čerstvých jahod
  • 1 sáček želatiny (10 g)
  • 400 ml jahodového jogurtu
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • Cukr dle chuti (volitelně)
  • 1 sáček bezbarvého dortového želé

Postup

1) Příprava piškotu: V misce vyšlehejte bílky s cukrem a vodou do tuhé pěny, postupně přidávejte cukr a vodu po malých dávkách. Když je pěna tuhá, přidejte po jednom žloutky a nakonec přisypte prosátou mouku s práškem do pečiva, jemně promíchejte. Těsto vlijte do vymazané a vysypané formy (cca 20×30 cm) a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut. Po upečení nechte piškot vychladnout.

2) Příprava krému: Želatinu smíchejte se 3 lžícemi vody a nechte ji nabobtnat, poté ji jemně zahřejte, aby se rozpustila. Smetanu vyšlehejte do tuha. Jahody (150 g) nakrájejte na malé kousky. Rozpuštěnou želatinu vmíchejte do jahodového jogurtu a poté přidejte vyšlehanou smetanu a nakrájené jahody. Vzniklý krém rozetřete na vychladlý piškot a nechte v lednici ztuhnout.

3) Zdobení a dokončení: Po ztuhnutí krému ozdobte povrch zbylými plátky jahod. Podle návodu připravte bezbarvé dortové želé a opatrně ho nalijte na jahody. Dezert vložte na dvě hodiny do lednice, aby dokonale ztuhl.

Závěr

Jahodový jogurtový řez je osvěžující a lehký dezert, který si zamilujete. Spojení jemného piškotu, svěžího jogurtového krému a čerstvých jahod dělá z tohoto dezertu ideální volbu pro jakoukoli příležitost. Je to lahodný způsob, jak si užít sezónu čerstvých jahod!