Máte chuť na něco slaného a chutného, co je snadné a rychlé na přípravu? Tyto mini koláčky se salámem, cibulí a hořčicí jsou přesně tím, co potřebujete! Jsou ideální na snídani, svačinu nebo jako skvělé pohoštění pro návštěvy. Tyto koláčky jsou jednoduché na přípravu, takže je zvládnete připravit rychle a bez námahy, a jejich chuť vás zaručeně dostane!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Mini koláčky se salámem, cibulí a hořčicí:
Co budeme potřebovat:
- 250 g listového těsta
- 150 g uzeného salámu
- 1 červenou nebo bílou cibuli
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžička cukru
- 5 g čerstvé zeleniny
Jak budeme postupovat:
1. Listové těsto nechte rozmrazit. Poté těsto na pomoučeném vále rozválejte na obdélníkový plát o tloušťce 3-4 mm a nakrájejte ho na 6 stejných dílů.
2. Z kousků těsta vytvarujte 6 mini koláčků a vložte je do formiček na muffiny.
3. Salám nakrájejte na kousky. Vložte do připravených mini koláčků.
4. Mini salámové koláčky pečte 15-20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
5. Mezitím nakrájejte cibuli na půlměsíčky a osmažte ji na suché pánvi, dokud nezačne hnědnout (pozor, aby se nepřipálila). Poté do pánve přidejte cukr a za častého míchání cibuli několik minut karamelizujte.
6. Po mírném vychladnutí mini koláčků do nich přidejte hořčici (její množství upravte podle chuti, ale dávejte pozor, aby ste to s ní nepřehnali).
7. Poté do koláčů přidejte zkaramelizovanou cibuli.
8. Mini koláčky ozdobte nasekanou zeleninou a s velkou chutí podávejte!
Dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Zapečené karbanátky – báječné jídlo, kterým můžete překvapit každého.