Objevte kouzlo netradičního receptu na kukuřičnou kaši se sýrem a smetanou zapečenou v troubě. Tento lahodný pokrm spojuje krémovou texturu kukuřičné kaše s bohatou chutí rozpuštěného sýra a jemné smetany. Ideální jako hlavní chod nebo příloha, která oslní svou originalitou a snadnou přípravou. Připravte si tento pokrm doma a překvapte své blízké nezapomenutelnou kombinací chutí a vůní.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Kukuřičná kaše se sýrem a smetanou zapečená v troubě
Co budeme potřebovat:
- Kukuřičná mouka 200 g
- Voda 1 litr
- Máslo 30 g
- Zakysaná smetana 100 g
- Mozzarella/sýr 300 g
- Sůl
- Slanina
Jak budeme postupovat:
1. Dejte vařit vodu do středně velkého hrnce. Když začne vařit, přidejte kukuřičnou mouku za stálého míchání metličkou.
2. Pokračujte v míchání na mírném ohni. Dávejte pozor na šplouchání, protože se začne vařit a může vám popálit ruce. Míchejte několik minut, dokud kaše nezhoustne.
Odstavte z ohně a do kaše přidejte máslo a smetanu.
3. Vymažte máslem plech o průměru 25-18 cm.
4. Vložte polovinu množství kaše a trochu ji zarovnejte.
5. Přidejte polovinu množství mozzarelly/strouhaného sýra.
6. Poté přidejte další vrstvu kukuřičné kaše a zarovnejte.
7. Pak poslední vrstvu mozzarelly/sýra.
8. Pečte 25 minut při 180 stupních Celsia a máte hotovo!
9. Jezte teplé se zakysanou smetanou a ozdobou z opečené slaniny.
Dobrou chuť!