Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na cuketové řízky bez mouky a škrobu. Rychlé, snadné a velmi chutné! Podávejte je také s dresinkem, báječná chuť zeleninových placiček.
Cuketové řízky bez mouky a škrobu – Recept, který zvládnete připravit za 15 minut
Co budeme potřebovat:
- 550 g cuketa
- 150 g brokolice
- 3 stroužky česneku
- 150 g mrkve
- 1 chilli paprička
- 2 vejce
- 30 g strouhanka
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička sušený česnek
- 1 lžička sušený koriandr
- 110 g sýr čedar
Dresink:
- 150 g zakysaná smetana
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička směs italských bylinek
- 1 stroužek česneku
Jak budeme postupovat:
1. Cuketu a brokolici nastrouhejte na velké plátky, česnek a mrkev nastrouhejte na jemném struhadle, pak chilli nakrájejte na jemno a přidejte ke směsi mrkve, cukety, brokolice a česneku.
2. Zeleninovou směs osolte a ingredience promíchejte. Poté nechejte 20 minut odležet, aby se vytvořila šťáva a po 20 minutách potom vymačkejte přebytečnou šťávu se zeleniny.
3. Mezitím připravte omáčku ze zakysané smetany smíchané se solí a italskými bylinkami a přidejte také prolisovaný česnek – vše důkladně promíchejte.
4. Do zeleninové směsi rozklepnete vejce, přisypete strouhanku, sušený česnek, koriandr a také přidejte sýr čedar nastrouhaný na jemno – promíchejte.
5. Následně ze zeleninové směsi pomocí ruk vytvarujte malé placičky, které položte na pánev s rozehřátým olejem – smažte z obou stran 2-3 minuty dozlatova.
6. Při obracení placiček na druhou stranu pánev přikryjte pokličkou, lépe se tak uvnitř propečou.
7. Podávejte je s velkou láskou a chutí a s připraveným dresinkem.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!