Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou je výtečným dezertem, který si získá srdce všech milovníků sladkostí. Tato jednoduchá, ale lahodná buchta spojuje klasickou vanilkovou chuť pudinku s jemností zakysané smetany, vytvářejíc tak neodolatelnou kombinaci. Připravit tuto buchtu je snadné a výsledek je přímo dokonalý. Světlé a tmavé těsto spolu vytváří zajímavý vizuální efekt, který ještě více zvýrazní vrstvu horkého vanilkového pudinku na povrchu.

Po upečení se na buchtu nanesou zakysané smetany a posype se grankem, které dodají buchtě dokonalý závěr. Následující recept vám přesně popíše, jak připravit tuto sladkou lahůdku, která potěší každého člena rodiny i hosty na různých příležitostech.

Zdroj: Jana Spurná

Co budeme potřebovat:

  • 5 žloutků
  • 230 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 300 g polohrubé mouky
  • 5 bílků
  • Kakao (dle chuti)
  • 1 l mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 lžíce cukru
  • 3 zakysané smetany
  • Granko

Čtěte také:


Jak budeme postupovat:

1) V misce utřeme žloutky s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.

2) Postupně přidáme vlažnou vodu, olej, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Všechny ingredience dobře promícháme, dokud nezískáme hladké těsto.

3) Ve druhé misce ušleháme bílky do sněhu.

4) Postupně přidáme sníh z bílků do těsta a opatrně je promícháme, aby se zachovala lehkost těsta.

5) Nalijeme polovinu těsta na vymazaný a vysypaný plech (nebo na plech s pečícím papírem).

6) Do zbylé poloviny těsta přidáme kakao a opatrně promícháme, dokud nezískáme tmavé těsto.

7) Nalijeme tmavé těsto na světlé těsto v plechu.

8) Na syrové těsto přidáme po lžících uvařený horký vanilkový pudink (1 litr mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru). Pudink naléváme rovnoměrně po povrchu těsta.

9) Plech s buchtou dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů Celsia asi 30 minut. Můžete vyzkoušet, zda je buchta upečená, zapíchnutím špejle do středu buchty – pokud vyjde suchá, je buchta hotová.

10) Po upečení buchty z trouby vyjmeme a ihned na horkou buchtu rozetřeme 3 zakysané smetany. Zakysanou smetanu rovnoměrně rozprostřeme po povrchu buchty.

11) Posypeme buchtu grankem.

Vyzkoušejte také – Úžasně jemný a lahodný jablečný koláč s rychlou přípravou – všichni si ho zamilují!