Vytíráte podlahu teplou nebo studenou vodou? Spousta lidí dělá chybu

Víte, jakou vodou je třeba mýt podlahu? Možná si myslíte, že na tom až tak nezáleží, ale pravda je jiná. O radu se se mnou podělila kamarádka uklízečka. Podle jejího názoru hodně závisí na povrchu, ze kterého se špína smyje. A nedodržování platných pravidel může mít vážné následky.

Zdroj: istock.com

Jakou vodou je třeba mýt podlahu: teplou nebo studenou?

Máte dilema, zda použít k mytí podlahy studenou nebo teplou vodu? Nejen vy. Mnoho lidí se ptá, která volba je lepší, a tak jsem se rozhodla zeptat se na to své známé, která je profesionální uklízečka s bohatými zkušenostmi.

Podle jejího názoru neexistuje jediná optimální teplota vody pro čištění podlahy. Vše závisí na typu čištěného povrchu.

Teplá nebo studená voda? Toto je častá chyba

Mohlo by se zdát, že mytí podlah je jednoduchá záležitost. Jen prozaická činnost, kterou děláte pravidelně, abyste měli doma čistotu. Udělat to správně je však ve skutečnosti obtížnější, než se zdá.

Hodně lidí to dělá celý život špatně. Jednotná optimální teplota na mytí podlah neexistuje, ale měli byste vědět, že pokud použijete studenou vodu na mytí silně znečištěných, lepených podlah, nevyčistíte je důkladně. Část nečistot se nemusí odstranit a zůstanou na povrchu i přes značnou námahu při čištění.

Zdroj: istock.com

Jakou vodou byste tedy měli mýt podlahu, abyste dosáhli lepšího výsledku?

Úklidová profesionálka doporučuje používat teplou, ale ne horkou vodu. Teplá voda je účinnější při rozpouštění mastnoty a silnějších nečistot.

Můžete mýt podlahu studenou vodou? V těchto situacích se doporučuje

K mytí podlah byste však neměli vždy používat teplou vodu. Při úklidu v horkém letním dni je lepší zvolit studenější vodu, protože horká se rychle odpařuje a na površích zanechává nepěkné šmouhy.

Mytí podlahy teplou vodou také není nejlepší volbou pro drobné nečistoty, jako je prach nebo drobné částice. Zejména na jemných materiálech jako jsou panely nebo klasické parkety. Pokud je často vystavujete vysokým teplotám, mohou se rychle znehodnotit. Existuje riziko, že se pod vlivem takové péče zdeformují nebo vyblednou. Zejména při mytí podlahy příliš navlhčíte hadřík nebo mop. Snažte se ho nepromočit vodou.

Shrnutí

Správná volba teploty vody při mytí podlah závisí na typu povrchu a druhu nečistot. Teplá voda je účinnější při silnějším znečištění, zatímco studená voda je vhodná pro jemné materiály a během horkých dnů. Dodržováním těchto rad zajistíte, že vaše podlahy budou vždy čisté a nepoškozené.