Objevte klasiku s netradičním twistem s naším receptem na holandskou masovou sekanou se sýrem. Tento jednoduchý, ale neotřelý pokrm spojuje šťavnaté maso s bohatou chutí rozpuštěného sýra, což vytváří dokonalou kombinaci pro každý oběd či večeři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Holandská masová sekaná se sýrem
Co budeme potřebovat:
Na sekanou:
- 1 kg mletého masa
- 150 g sýra gouda
- 180 g bílého chleba
- 200-250 ml mléka
- 30 g jarní cibulky
- 1/4 ČL mletého muškátového oříšku
- 1/2 ČL mletého koriandru
- 1-2 PL strouhanky
- sůl podle chuti
- mletý černý pepř
- 3 vejce
- 1 velkou cibuli
- 50 ml vody
- bobkový list
- 3 ks nového koření
- zrnka černého pepře
Na brambory:
- 6 brambor
- 2-3 PL parmazánu
- koriandr nebo petrželovou nať
- 1 ČL česnekového prášku
- 1 ČL sušené cibule
- 1/2 ČL soli
- mletý černý pepř
- parmazán
- 2-3 PL rostlinného oleje
Jak budeme postupovat:
1. Sekaná: Krajíce chleba nakrájíme na kostky. Vložíme je do hluboké mísy, zalijeme mlékem a rukama rozmačkáme na pyré.
2. Potom přidáme jemně nakrájenou cibulku a nastrouhanou goudu.
3. Dále přidáme mleté maso, muškátový oříšek, koriandr, sůl a černý pepř.
4. Do směsi přidáme vejce a všechno spolu důkladně promícháme.
5. Nasypeme strouhanku a opět zamícháme.
6. Plech na pečení potřeme rostlinným olejem. Na dno naskládáme nakrájenou cibuli.
7. Ruce si namočíme ve vodě, vybereme polovinu masové hmoty, vytvarujeme a přeložíme na plech. To samé zopakujeme i s druhou polovinou.
8. Do plechu po stranách nalijeme vodu a vložíme bobkový list. Přidáme zrnka nového koření a černého pepře.
9. Plech vložíme do trouby a pečeme 60 minut při teplotě 180 °C.
10. Pečené brambory: Neoškrábané umyté brambory vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut.
11. Na čistý plech přidáme nasekanou petrželovou nať, česnekový prášek, sušenou cibuli, sůl, černý pepř, parmazán, olej a vařečkou promícháme.
12. Uvařené brambory rozpolíme a na vnitřní straně uděláme nožem zářezy (viz foto). Brambory poukládáme na plech, potřeme olejem a posypeme parmazánem.
13. Potom plech s bramborami vložíme do trouby a pečeme 20-30 minut při teplotě 180 °C, dokud nezměknou. Po uplynutí doby pečení zvýšíme teplotu na 200 °C.
14. Fantastickou sekanou servírujeme s opečenými bramborami.
Hotovo! Dobrou chuť!