Pokud hledáte zdravou a chutnou alternativu k tradičním dezertům, pak lahodná medová roláda, je právě tím pravým receptem pro vás!. Tato lahodná pochoutka vás okouzlí nejen svým svěžím a sladkým krémem ale také výraznou chutí. Nenechte si ujít možnost si vychutnat dokonalou kombinaci jemného medové těsta s lahodným krémem, který se rozplývá v ústech i na jazyku!
Lahodná medová roláda
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce
- špetka soli
- 120 g cukru
- 100 g medu
- 60 g rozpuštěné máslo
- 200 g mouky
- 1 lžička jedlá soda
Krém:
- 200 g změklé máslo
- 150 g moučkový cukr
- 150 g měkký tvaroh
- vanilka a med – podle chuti
Na impregnaci:
- citronovou šťávu s cukrem a vodou
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do misky si rozklepněte vejce, přidejte špetku soli – vyšlehejte do nadýchané pěny, pak přisypejte cukr – dále šlehejte, přilijte med – šlehejte, přilijte rozpuštěné máslo – šlehejte, dále přisypejte prosátou mouku s jedlou sodou – vyšlehejte do jednotné husté hmoty a vytvoříte těsto.
2. Plech vyložte pergamenem a nalijte na něj těsto, které urovnejte a pečte v předehřáté troubě 15 minut při 180 °C.
3. Po upečení okraje těsta ořízněte a rozkrojte těsto na dvě části.
4. Krém: Do misky jsi dejte změklé máslo – vyšlehejte do pěny, pak přisypejte moučkový cukr – šlehejte, přidejte měkký tvaroh, vanilku a přilijte med podle chuti – vyšlehejte a krém je hotový!
5. Na impregnaci: Připravte jsi sirup z citronové šťávy, cukru podle chuti a vody.
6. První část těsta impregnujte a potřete připraveným krémem, pak přikryjte druhou části těsta, které také impregnujte a znovu potřete krémem a nakonec srolujte do rolády.
7. Následně lžíci na roládu naneste krém a posypejte ho drobenkou z okrajů těsta, přikryjte fólií a uložte na několik hodin do lednice.
8. Podávejte ji s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!