Měkoučká kuřecí prsa v zakysané smetaně a česneku: Maso se nevysuší a zůstane krásně šťavnaté

Měkoučká kuřecí prsa v zakysané smetaně a česneku jsou skvělým a rychlým pokrmem, který si zamiluje celá rodina. Kombinace zakysané smetany a česneku zajistí, že maso zůstane šťavnaté a nikdy se nevysuší. Tento recept je ideální pro teplé dny, kdy nechcete trávit hodiny u sporáku.

Zdroj: sobors.hu

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 vejce (velikost M)
  • 70 g hladké mouky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • Sůl podle chuti
  • 200 ml zakysané smetany
  • 30 g hladké mouky (na obalení masa)
  • Olej na smažení

Postup

1) Příprava masa: Kuřecí prsa nakrájejte na tenčí plátky a posypte solí.

2) Příprava těstíčka: V míse rozšlehejte vejce a vmíchejte 70 g mouky. Přidejte česnekový prášek a sůl. Nakonec přimíchejte zakysanou smetanu, aby vzniklo hladké těstíčko.

3) Obalování masa: Na pracovní desku nasypte 30 g mouky. Plátky masa nejprve obalte v této mouce a potom v připraveném těstíčku ze zakysané smetany.

4) Smažení: Na pánvi rozehřejte olej. Opečte kuřecí prsa z obou stran dozlatova.

5) Odkapání oleje: Opečené plátky masa položte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej.

6) Podávání: Podávejte s jednoduchým zeleninovým salátem.

Závěr

Měkoučká kuřecí prsa v zakysané smetaně a česneku jsou rychlým a chutným pokrmem, který je ideální pro letní dny. Díky zakysané smetaně zůstane maso šťavnaté a nikdy se nevysuší. Tento recept je snadný na přípravu a zaručeně potěší všechny milovníky kuřecího masa.