Slimáci okamžitě utíkají z vaší zahrady: Všichni máme doma tuto 1 ingredienci a ta je rozhodující

Šneci a slimáci jsou noční můrou zahrádkářů, protože dokážou zcela zničit rostliny i úrodu. Naštěstí stačí znát pár chytrých triků a můžete se jich zbavit.

Zdroj: Dodaj, Umesi, Ispeci !

Podle doporučení z YouTube kanálu Add, Mix, Bake! se můžete těšit na zahradu bez slizkých škůdců. Tito nezvaní hosté dokážou nadělat v zahradě pořádnou galibu, ale nebojte se, v tomto článku se dozvíte, jak se jich účinně zbavit.

Přírodní řešení proti slimákům a šnekům

Co budete potřebovat:

  • 1 čajová lžička mletých chilli papriček
  • 1 polévková lžíce mletého pepře
  • 1 kg soli

Postup:

  1. V misce smíchejte chilli, mletý pepř a sůl.
  2. Tuto směs dobře promíchejte a posypte jí okraje vaší zahrady.

Šneci a slizňáci se této směsi začnou vyhýbat, protože jim brání v pohybu a působí jako přirozený odpuzovač. Tento postup může být účinný až 3 týdny, v závislosti na povětrnostních podmínkách.

Proč jsou šneci a slimáci problém?

Šneci a slimáci mají schopnost přizpůsobit se různým podmínkám. Jsou to hermafroditi, což znamená, že každý jedinec má samčí i samičí reprodukční orgány, což jim umožňuje rychle a efektivně se rozmnožovat. Šneci jsou velmi odolní organismy, kteří přežili na Zemi již více než 600 milionů let.

Zajímavosti o šnecích

  • Šneci za sebou zanechávají slizkou stopu, která jim pomáhá při pohybu a chrání je před vysušením. Tento sliz má antiseptické vlastnosti, což pomáhá šnekům vyhýbat se infekcím.
  • Šneci mohou rychle zničit mladé rostliny a zanechat poškozené plodiny.

Přírodní odpuzovače

Existuje mnoho komerčních produktů pro boj proti šnekům, ale pokud si nechcete lít do zahrady zbytečnou chemii, měli byste vsadit na přírodní řešení. Jedním z nich je směs chilli, pepře a soli, která je bezpečná a účinná.

Vyzkoušejte tento jednoduchý trik a užijte si zahradu bez slimáků a šneků. Více informací naleznete v přiloženém videu. Hodně štěstí!