Bramborové minipizzy: Velmi rychlé a výborné, k večeři nebo jen jako jednohubky na oslavu

Bramborové minipizzy jsou originální a snadnou alternativou klasické pizzy. S bramborovým základem namísto těsta jsou tyto minipizzy nejen chutné, ale také lehčí a vhodné pro ty, kteří preferují bezlepkovou variantu.

Zdroj: Pavlína Hubálková

Ingredience

  • Větší brambory, nakrájené na plátky (5-7 mm)
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Domácí kečup (smíchaný s oreganem a sušeným česnekem)
  • Šunka, nastrouhaná
  • Mozarella, nastrouhaná
  • Žampiony, nakrájené
  • Kukuřice
  • Koření na pizzu

Postup

1) Příprava brambor: Brambory nakrájejte ve slupce na plátky, opláchněte ve studené vodě a důkladně osušte. Plátky rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a pokapejte olivovým olejem.

2) Pečení brambor: Brambory pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.

3) Příprava náplně: Zatímco se brambory pečou, připravte ostatní ingredience. Nastrouhejte šunku a mozarellu, nakrájejte žampiony a kukuřici.

4) Dokončení minipizz: Po vytažení z trouby brambory potřete kečupovou omáčkou a posypte připravenými surovinami, například šunkou a mozarellou. Na závěr posypte kořením na pizzu.

5) Dopékání: Vraťte minipizzy do trouby a dopečte ještě 5-10 minut, dokud sýr nerozteče.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Bramborové minipizzy jsou skvělou volbou pro rychlý oběd, večeři nebo jako pohoštění pro návštěvy. Jsou vynikající jak teplé, tak i studené a můžete je libovolně varirovat podle toho, co máte doma k dispozici nebo na co máte chuť.