Bramborové minipizzy jsou originální a snadnou alternativou klasické pizzy. S bramborovým základem namísto těsta jsou tyto minipizzy nejen chutné, ale také lehčí a vhodné pro ty, kteří preferují bezlepkovou variantu.
Ingredience
- Větší brambory, nakrájené na plátky (5-7 mm)
- Olivový olej
- Sůl
- Domácí kečup (smíchaný s oreganem a sušeným česnekem)
- Šunka, nastrouhaná
- Mozarella, nastrouhaná
- Žampiony, nakrájené
- Kukuřice
- Koření na pizzu
Postup
1) Příprava brambor: Brambory nakrájejte ve slupce na plátky, opláchněte ve studené vodě a důkladně osušte. Plátky rozmístěte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a pokapejte olivovým olejem.
2) Pečení brambor: Brambory pečte v předehřáté troubě na 200°C asi 20 minut, nebo dokud nejsou zlatavé.
3) Příprava náplně: Zatímco se brambory pečou, připravte ostatní ingredience. Nastrouhejte šunku a mozarellu, nakrájejte žampiony a kukuřici.
4) Dokončení minipizz: Po vytažení z trouby brambory potřete kečupovou omáčkou a posypte připravenými surovinami, například šunkou a mozarellou. Na závěr posypte kořením na pizzu.
5) Dopékání: Vraťte minipizzy do trouby a dopečte ještě 5-10 minut, dokud sýr nerozteče.
Vyzkoušejte také:
- Připravte si tuhle výbornou jahodovou buchtu s krémem ze zakysaná smetany a želatinou
- Vyzkoušejte tento recept na žravé řezy, které skvěle doplní odpolední kávu
Závěr
Bramborové minipizzy jsou skvělou volbou pro rychlý oběd, večeři nebo jako pohoštění pro návštěvy. Jsou vynikající jak teplé, tak i studené a můžete je libovolně varirovat podle toho, co máte doma k dispozici nebo na co máte chuť.