Vaječné skořápky stačí zalít octem: Rychle vyřešíte tento problém v zahradě

Setkali jste se už s problémem nedostatečně vyživených rostlin? Takové rostliny často nechtějí pořádně růst, produkují slabou úrodu a netěší naše oči tak, jak by měly. Přitom řešení tohoto problému může ležet přímo ve vaší kuchyni nebo dokonce v odpadkovém koši. Vsaďte na tato doporučení a vyřešíte tento běžný problém ve vaší zahradě.

Zdroj: istock.com

Zachraňte své rostliny

Pokud hledáte nejlepší hnojivo pro rostliny, které upřednostňují zásaditou nebo vápenatou půdu, jako jsou hrušky, švestky, jabloně, tisy, levandule, rajčata, okurky či cukety, zapomeňte na chemii z obchodu. Chemická hnojiva jsou nejen drahá, ale také neekologická. Existuje přitom univerzální, levný prostředek, který řeší všechny problémy se zahradou. Tento prostředek nejen snižuje kyselost půdy, ale také chrání zeleninu a ovoce před hnilobou tím, že posiluje kořenový systém. A co víc, má také vlastnosti odpuzující škůdce a díky množství živin okamžitě stimuluje naše rostliny k růstu.

Vaječné skořápky: Poklad z kuchyně

Z vaječných skořápek si můžeme připravit univerzální hnojivo do zahrady. Možná se ptáte, jak vyrobit hnojivo z vaječných skořápek? Nic jednoduššího neexistuje. Nejjednodušším řešením je jednoduše smíchat rozdrcené vaječné skořápky se zeminou. Zajímavějším řešením je však rozdrtit 10 vaječných skořápek a zalít je 400-500 ml 9% octa. Asi po 48 hodinách hnojivo zřeďte v poměru 1 polévková lžíce na litr vody. Toto hnojivo se doporučuje používat jednou za dva týdny.

Proč přidávat ocet?

Přidáním octa do hnojiva budou živiny snáze absorbovány rostlinami. Nezapomínejte však, že před použitím zmíněného hnojiva se vyplatí zkontrolovat pH půdy. Jeho silné odkyselovací vlastnosti mohou narušit správný růst některých rostlin. Tento přípravek nikdy nepoužívejte například na okrasné rostliny, jako jsou hortenzie, azalky, rododendrony nebo vřesy, nebo na ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo maliny.

Zdroj: istock.com

Efektivní hnojivo

Použití tohoto přírodního hnojiva vám pomůže udržet zahradu v optimálním stavu a zajistit tak zdravý růst vašich rostlin a bohatou úrodu. Díky jednoduchým ingrediencím, které máte běžně doma, můžete snadno zlepšit kvalitu své zahrady bez použití drahých a neekologických chemických prostředků. Vyzkoušejte tento trik a přesvědčte se sami, jak účinný může být tento domácí prostředek pro vaše rostliny.