Přinášíme vám kulinářský zážitek, který kombinuje rozmanitost chutí s jednoduchostí přípravy. Naše zapečené lilky s lahodnou zeleninovou směsí, majonézou, sýrem a vejcem jsou symfonií chutí a vůní, která vás přenese do světa skvělého jídla. Připravte se na skvělý zážitek, který potěší vaše smysly a zahřeje váš žaludek.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Zapečené lilky se zeleninovou směsí, majonézou, sýrem a vejcem
Co budeme potřebovat:
- 2 lilky
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá uzená paprika – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- olivový olej – na potření lilků
Směs:
- 1 rajče
- 3 stroužky česneku
- vnitřek lilků
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 70 g sýr
- 2 lžíce majonéza nebo zakysaná smetana
- sůl – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená mletá uzená paprika – podle chuti
- 4 vejce
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve z lilků vydlabejte lžící střed a nechte zatím stranou. Pak je posypejte černým mletým pepřem, červenou mletou uzenou paprikou, sušeným česnekem a potřete olivovým olejem.
2. Směs: Do mísy vložte na kostičky nakrájené rajče, nadrobno nakrájený česnek a vnitřek lilku. Dále vsypejte nasekanou čerstvou petrželku a strouhaný sýr – promíchejte. Dochuťte majonézou nebo zakysanou smetanou, solí, sušeným česnekem, černým mletým pepřem a červenou mletou uzenou paprikou – pořádně promíchejte a položte je na plech vyložený pergamenem.
3. Výslednou směsí rovnoměrně naplňte lilky, poté rozklepněte do každého vejce a posypejte nasekanou čerstvou petrželkou.
4. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 180 °C dokřupava.
5. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!