Vyzkoušejte tento recept na rychlé a chutné langoše

Langoše jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný pokrm, který si oblíbí celá rodina. Tento recept je jednoduchý a nabízí možnost připravit těsto předem a nechat ho kynout přes noc v lednici. Takto si můžete kdykoliv během dne připravit čerstvé langoše. Smažené v oleji jsou krásně křupavé a můžete je podávat s různými přílohami podle chuti.

Zdroj: Světlana Orlová

Ingredience

  • 1 kg hladké mouky
  • 1 droždí (udělat kvásek)
  • 1 velký bílý jogurt
  • 1 lžička jedlé sody
  • sůl
  • mléko na zadělání těsta

Postup

1) Příprava kvásku: V misce smíchejte droždí s trochou vlažného mléka a nechte vzejít kvásek.

2) Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, jogurt, jedlou sodu a sůl. Přidejte kvásek a postupně přilévejte mléko, dokud nevznikne hladké těsto.

3) Kynutí: Těsto nechte kynout přibližně hodinu na teplém místě nebo přes noc v lednici.

4) Tvarování bochánků: Po vykynutí těsto rozdělte na menší bochánky. Každý bochánek obalte v mouce a v ruce vytvarujte placky.

5) Smažení: V pánvi rozehřejte olej na střední teplotu (indukce nastavená na 8). Langoše smažte z obou stran dozlatova, přičemž je během smažení otáčejte.

Vyzkoušejte tento recept na žravé řezy, které skvěle doplní odpolední kávu

Závěr

Langoše jsou ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Tento recept je flexibilní a umožňuje přípravu těsta předem, takže můžete mít čerstvé langoše kdykoliv během dne. Podávejte je s česnekem, sýrem, zakysanou smetanou nebo jakoukoliv oblíbenou přílohou. Vaše rodina si je zamiluje!