Nakládané žampiony s česnekem, cibulí a aromatickým kořením jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat houby v úplně nové podobě. Tento recept nabízí kombinaci jemných žampionů s výraznou chutí česneku a cibule, vše dochuceno bohatým mixem koření. Ideální jako předkrm, příloha nebo chutné občerstvení.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nakládané žampiony s česnekem, cibulí, a aromatickým kořením
Co budeme potřebovat:
- 500 g žampionů
- 1 lžíce soli nebo podle chuti
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce zrnek černého pepře
- 1/2 lžíce semínek koriandru
- 3 bobkové listy
- 3-4 lžíce jablečný ocet
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce rostlinný olej
- 70 ml vody
- 1 červená/bílá cibule
Jak budeme postupovat:
1. Žampiony dobře omyjte a nakrájejte na půlky nebo čtvrtky, pokud používáte větší houby a přendejte je do hrnce.
2. Stroužky česneku oloupejte, nakrájejte na kolečka a přidejte je do pánve k houbám, dále vsypejte jemně nasekané bobkové listy a dochuťte solí, cukrem, zrnky černého pepře a koriandrem, poté přilijte rostlinný olej, jablečný ocet a vodu – promíchejte lžicí.
3. Následně postavte hrnec na sporák a jakmile se tekutina pod houbami začne vařit – vařte je dalších 5 minut a pánev stáhněte z ohně.
4. Oloupejte červenou nebo bílou cibuli a nakrájejte ji na kolečka, poté je položte do hrnce s houbami – promíchejte, přikryjte je pokličkou a uložte na 1 hodinu do chladu.
5. Po uplynutí 1 hodiny lze houby konzumovat. Zmenšily svůj objem, nasákly vůní přidaného koření.
6. Přendejte je do mísy a můžete je s chutí podávat!
Dobrou chuť!