Připravte si luxusní obalovaný květák v křupavém těstíčku

Připravte si květák v křupavém těstíčku, ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše můžete proměnit běžnou zeleninu v neodolatelnou pochoutku.

Zdroj: Frische Rezepte

Ingredience

Květák:

  • 500 g květáku
  • 1 ks česneku
  • 1 lžíce jablečného octa
  • Sůl a mletý pepř dle chuti
  • Mletá sladká paprika dle chuti
  • 0,5 lžičky sušeného česneku

Těstíčko:

  • 1 vejce
  • 120 ml mléka
  • 130 g hladké mouky
  • 4 snítky čerstvé petrželky

Dip:

  • 2 stroužky česneku
  • 100 g bílého hustého jogurtu
  • 50 g majonézy
  • 50 g sladkého kečupu

Další:

  • Slunečnicový olej pro smažení

Postup

1) Příprava květáku: Květák omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky. V hrnci s vodou, jablečným octem a solí vařte květák společně s loupaným česnekem asi 10 minut.

2) Příprava těstíčka: Vejce smíchejte s mlékem, solí, pepřem, sladkou paprikou, sušeným česnekem a nasekanou petrželkou. Zahustěte hladkou moukou a vytvořte hladké těstíčko.

3) Obalování a smažení: Uvařený květák sceďte, nechte okapat a po zchladnutí obalte v těstíčku. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova ze všech stran a poté vyjměte na papírové utěrky, aby odkapal přebytečný tuk.

4) Příprava dipu: Bílý jogurt, majonézu, kečup a lisované česnekové stroužky smíchejte dohromady a vytvořte hladký dip.

5) Podávání: Květák podávejte teplý spolu s připraveným dipem.

Závěr

Křupavý květák s jemným dipem je perfektní kombinací, která potěší nejen milovníky zeleniny. Užijte si tento lehký a chutný pokrm!