Fantastický jahodový koláč s pudinkem se snadnou a rychlou přípravou

Fantastický jahodový koláč s pudinkem je neskutečně lahodný a zároveň naprosto jednoduchý na přípravu. Tento koláč spojuje jemné těsto, krémový pudink a svěží jahody pod sladkou dortovou polevou, což z něj dělá perfektní dezert pro jakoukoliv příležitost.

Zdroj: SandrasBackideen

Ingredience

Na těsto:

  • 150 g másla
  • 120 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 3 vejce
  • 180 g polohrubé mouky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 35 ml mléka

Na pudink:

  • 600 ml mléka
  • 50 g cukru
  • 60 g vanilkového pudinkového prášku

Na jahodovou vrstvu:

  • 800 g jahod

Na dortovou polevu:

  • 400 ml vody
  • 40 g cukru
  • 2 balíčky červeného dortového želé

Postup

1) Příprava těsta: Máslo, cukr a vanilkový cukr utřete do krémového stavu. Postupně přidávejte vejce. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a kukuřičný škrob a přidávejte do máslové směsi po lžičkách. Nakonec vmíchejte mléko. Těsto vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem, uhladíte a pečte na 180 °C asi 15 až 20 minut.

2) Příprava pudinku: Zahřejte 500 ml mléka s cukrem. Pudinkový prášek rozmíchejte se zbylým mlékem a přilijte do horkého mléka. Vařte krátce, dokud nezhoustne. Hotový pudink nalijte na upečený základ a nechte vychladnout pod potravinovou fólií.

3) Příprava jahodové vrstvy: Část jahod rozpůlíte a pokladete na okraj koláče. Zbylé jahody rozpůlíte nebo rozčtvrtíte a rozdělíte do středu koláče.

4) Příprava dortové polevy: Vodu s cukrem přiveďte k varu. Připravenou polevu rozetřete na jahody.

Královský jablečný koláč – fantastická chuť a jednoduchá příprava

Závěr

Jahodový koláč s pudinkem je skvělým dezertem, který zdůrazňuje kombinaci jemného těsta, krémového pudinku a svěžích jahod. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek je vždy vizuálně atraktivní a chutný.