Masové špízy z vepřové krkovičky se zeleninou jsou pravou pochoutkou, která rozvoní váš gril a potěší všechny vaše hosty. Šťavnaté kousky krkovičky doplněné o barevnou směs čerstvé zeleniny vytvoří dokonalou harmonii chutí a barev na vašem talíři. Tyto špízy jsou ideální pro grilovací sezónu, pikniky nebo rodinné oslavy. Připravte si je a užijte si nezapomenutelný gurmánský zážitek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masové špízy z vepřové krkovičky se zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 600 g vepřové krkovice
- 3 špekáčky
- 250 g anglické slaniny
- 4 žampiony
- 2 větší cibule
- 1 kapie
- 2 stroužky česneku
- kousek uzené slaniny
- 6 cherry rajčat
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky jalovce
- 1/2 ČL drceného kmínu
- 1/2 ČL tymiánu
- 2 PL sójové omáčky
- 2 PL worcesterské omáčky
- 1 PL plnotučné hořčice
- 1 PL sladké chilli omáčky
- sůl
- mleté černé koření
Na přílohu:
- rýži
Jak budeme postupovat:
1. Příprava ingrediencí: Špekáčky nakrájejte na kolečka a položte na talíř. Slaninu nakrájejte na plátky a položte na talíř. Žampiony nakrájejte na plátky. Oddělte větší části cibule a menší nakrájejte. Papriku nakrájejte na větší kousky. Plátky krkovice nakrájejte na kostky.
2. Příprava pekáče: Do pekáče nalijte vodu. Zbytky cibule nakrájejte na malé kousky a vložte do pekáče. Přidejte na malé plátky nakrájený česnek. Přidejte na malé kostky nakrájenou uzenou slaninu. Cherry rajčata nakrájejte na malé kousky a vložte do pekáče.
Přidejte bobkový list, jalovec, kmín a tymián. Nalijte sójovou a worcesterskou omáčku. Přidejte hořčici, chilli omáčku a dobře promíchejte.
3. Příprava špízů: Nakrájené ingredience střídavě napichujte na špejle.
4. Špízy vložte do pekáče. Osolte a posypte černým pepřem. Zapékací formu přikryjte alobalem.
5. Vložte do předehřáté trouby na 220 °C a pečte cca 90 minut. Po uplynutí doby špízy polijte šťávou a pečte dalších 20 minut bez přikrytí.
6. Po dvaceti minutách přendejte špízy na podnos, z omáčky vyberte koření a omáčku rozmixujte.
7. Špízy podávejte s rýží a omáčkou.
Hotovo! Dobrou chuť!