Vepřový hořčičný řízek zapékaný s anglickou slaninou

Vepřový hořčičný řízek zapékaný s anglickou slaninou je výborným příkladem bohatého a chutného pokrmu, který skvěle kombinuje pikantní chuť hořčice s křupavou anglickou slaninou a šťavnatým vepřovým masem. Tento recept je ideální pro oběd či večeři, kdy chcete hostům nebo rodině nabídnout něco výjimečného.

Zdroj: Jana Berankova Dvorakova

Ingredience

  • Vepřové řízky (počet dle potřeby)
  • Plnotučná hořčice
  • Anglická slanina
  • Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej (pro osmažení)

Postup

1) Příprava masa: Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran potřeme řízky plnotučnou hořčicí.

2) Smažení: Masa obalíme v anglické slanině a na pánvi na troše oleje zlehka osmažíme z obou stran, jen aby se slanina zatáhla.

3) Zapékání: Předehřejeme troubu na 180°C. Osmažené řízky skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Na maso poklademe plátky anglické slaniny a kolečka cibule.

4) Dopečení v troubě: Plech přikryjeme alobalem a pečeme přibližně hodinu a půl, dokud maso není měkké a šťavnaté.

Závěr

Vepřový hořčičný řízek zapékaný s anglickou slaninou je jedinečným a chutným pokrmem, který jistě zaujme každého milovníka dobrého jídla. Pikantnost hořčice perfektně doplňuje křupavá slanina a šťáva z masa a cibule. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečný oběd nebo večeři.