Vepřový hořčičný řízek zapékaný s anglickou slaninou je výborným příkladem bohatého a chutného pokrmu, který skvěle kombinuje pikantní chuť hořčice s křupavou anglickou slaninou a šťavnatým vepřovým masem. Tento recept je ideální pro oběd či večeři, kdy chcete hostům nebo rodině nabídnout něco výjimečného.
Ingredience
- Vepřové řízky (počet dle potřeby)
- Plnotučná hořčice
- Anglická slanina
- Cibule
- Sůl
- Pepř
- Olej (pro osmažení)
Postup
1) Příprava masa: Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran potřeme řízky plnotučnou hořčicí.
2) Smažení: Masa obalíme v anglické slanině a na pánvi na troše oleje zlehka osmažíme z obou stran, jen aby se slanina zatáhla.
3) Zapékání: Předehřejeme troubu na 180°C. Osmažené řízky skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Na maso poklademe plátky anglické slaniny a kolečka cibule.
4) Dopečení v troubě: Plech přikryjeme alobalem a pečeme přibližně hodinu a půl, dokud maso není měkké a šťavnaté.
Závěr
Vepřový hořčičný řízek zapékaný s anglickou slaninou je jedinečným a chutným pokrmem, který jistě zaujme každého milovníka dobrého jídla. Pikantnost hořčice perfektně doplňuje křupavá slanina a šťáva z masa a cibule. Tento recept je skvělou volbou pro výjimečný oběd nebo večeři.