Připravte si nadýchané lívance z kefírového těsta

Lívance z kefíru jsou ideálním receptem pro ty, kteří milují rychlé, jednoduché a přitom neobyčejně chutné snídaně či svačiny. Díky kefíru jsou tyto lívance krásně nadýchané a jemné, což dodává jejich konzistenci a chuti opravdu výjimečný rozměr. Jsou skvělou alternativou klasických palačinek a můžete je podávat s různými doplňky podle vaší chuti.

Zdroj: Katerina Vonsakova

Ingredience

  • 200-250 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 1 zarovnaná lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • Hladká mouka (přiměřeně, aby těsto bylo trošku hustší než na palačinky)

Postup

1) Příprava těsta: Ve větší míse smícháme kefír s vejci a cukrem. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.

2) Přidání suchých ingrediencí: Postupně přisypáváme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Mícháme, dokud těsto nezíská konzistenci mírně hustší než je těsto na palačinky.

3) Pečení lívanců: Na rozpálené pánvi s trochou oleje opékáme malé porce těsta. Lívance smažíme z obou stran dozlatova, přibližně 2-3 minuty na každou stranu.

4) Podávání: Hotové lívance podáváme teplé s oblíbenými doplňky, jako je ovocná marmeláda, med, sirup, čerstvé ovoce, nebo sypeme cukrem.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Lívance z kefíru jsou vynikající volbou pro pestrý začátek dne nebo jako sladký zákusek k odpolední kávě. Tato snadná a rychlá příprava zajistí, že si nadýchané lívance oblíbí celá rodina. Experimentujte s různými příchutěmi a doplňky a užívejte si tuto lahodnou pochoutku!