Dnes vám představíme recept, který změní váš pohled na klasickou sekanou. Zapomeňte na tradiční sekanou a připravte si místo toho Štěpánskou roládu z mletého masa se šunkou a sýrem. Tento lahodný pokrm je plný šťavnatosti a bohaté chutě, která vás okouzlí od prvního sousta. Připravte se na nový gastronomický zážitek a užijte si každý kousek této lahodné rolády!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Štěpánská roláda z mletého masa se šunkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 500 g mletého masa (dle vlastní chuti)
- 20 ml oleje
- 1 cibule
- petrželka
- 40 g strouhanky
- 40 g majonézy
- sůl
- mletý černý pepř
- bazalka
Na náplň:
- 100 g šunky
- 100 g tvrdého sýra
- 50 g grilovací omáčky (barbecue)
Jak budeme postupovat:
1. Alobal potřete olejem.
2. Do mísy přidejte mleté maso, olej a nadrobno nakrájenou cibuli.
3. Přidejte strouhanku, pepř, bazalku, sůl a petrželku.
4. Vmíchejte majonézu a dobře promíchejte.
5. Maso roztáhněte na alobalu do tvaru obdélníku.
6. Šunku nakrájejte na kostky a smíchejte ji s hrubě nastrouhaným tvrdým sýrem.
7. Nalijte plnku na maso, zrolujte a zabalte do alobalu.
8. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 50 minut.
9. Potřete grilovací omáčkou a pečte dalších 10 minut při 180 °C.
Hotovo! Dobrou chuť!