Pokud také patříte mezi milovníky želatinových ovocných dezertů nebo jen hledáte novou inspiraci, jak si osladit život, pak jste na správném místě! Dnes si připravíme skvělý želatinový ananasový dezert s tvarohem a kondenzovaným mlékem. Pokud všechny tyto ingredience zkombinujete, získáte opravdovou mňamku, která jistě potěší celou Vaši rodinu a přátelé.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Želatínový ananasový dezert se smetanovým tvarohem a kondenzovaným mlékem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 500 g ananasu z konzervy bez šťávy
- 200 ml kondenzované mléko
- 300 ml mléko
- 60 g kukuřičný škrob
- 100 g smetanový tvaroh
Želatinová poleva:
- 200 ml ananasová šťáva
- 3 kolečka ananasu
- 20 g cukr
- 4 g agar-agar
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve sceďte ananas, který zbavte šťávy a tu přelijte do misky. Nechte zatím stranou.
2. Krém: Do mísy vložte ananas zbavený šťávy, který rozmixujte. Pak nalijte kondenzované mléko a ručním mixérem spolu šlehejte. Dále nalijte mléko, nasypejte kukuřičný škrob, poté směs přelijte do hrnce na sporáku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Před koncem vmíchejte smetanový tvaroh, pořádně promíchejte a po uvaření krém přelijte do zapékací mísy, přikryjte fólií a nechte vychladnout.
3. Želatínová poleva: Do pánve na sporáku dejte nakrájené kousky ananasu, pak nalijte ananasovou šťávu, přisypejte cuk a agar-agar. Za stálého míchání vařte na mírném ohni.
4. Získanou polevou přelijte povrch krému a uložte na 3 hodiny do lednice na ztuhnutí.
Želatinový ananasový dezert se smetanovým tvarohem a kondenzovaným mlékem podávejte s láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!