Hledáte recept na rychlý a chutný oběd? Vyzkoušejte tyhle střapaté řízky

    Připravte si střapaté řízky – jednoduché a chutné jídlo, které je ideální pro rychlou večeři nebo oběd. Tento recept nabízí způsob, jak připravit řízky bez nutnosti obalování v trojobalu, přičemž výsledkem je lahodný pokrm, který si zamiluje celá rodina.

    Zdroj: Sabina Dagmar Vítovcová

    Ingredience

    • 4 řízky (kuřecí nebo vepřové)
    • Sůl a pepř dle chuti
    • 3 celá vejce
    • 4 stroužky česneku (nebo více podle chuti)
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 4 lžíce zakysané smetany (vychází na kelímek 200 g)

    Postup

    1) Příprava masa: Řízky nakrájejte na nudličky dlouhé asi 4 cm a široké 1 cm. Vložte je do misky.

    2) Příprava směsi: Do misky přidejte rozmačkaný česnek, vejce, mouku a zakysanou smetanu. Dobře promíchejte.

    3) Smažení: Na pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a smažte směs na řízky ve tvaru placiček. Smažte z obou stran dozlatova.

    5) Podávání: Střapaté řízky podávejte s bramborovou kaší a libovolnou zeleninou.

    Lahodné vepřové plátky na žampionech s rýží

    Závěr

    Střapaté řízky jsou jednoduchým a chutným řešením pro rychlou večeři nebo oběd. Tento recept nevyžaduje obalování v trojobalu a nabízí lahodný pokrm, který si zamiluje celá rodina.