Přemýšlíte, co na večeři? Vyzkoušejte naše máslové makarony v bohaté rajčatovo-smetanové omáčce posypané lahodným sýrem. Tento recept je nejen rychlý a snadný, ale zaručeně potěší každého milovníka italské kuchyně. Ideální volba pro chutnou večeři, když nemáte moc času!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Máslové makarony v rajčatovo-smetanové omáčce se sýrem
Co budeme potřebovat:
- 200 g makarony + vroucí voda + 1 lžíce oleje + 1 lžička soli
Omáčka:
- 2 lžíce oleje – na smažení
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatový protlak/pyré
- 1/4 lžičky soli
- 0,5 lžičky černý mletý pepř
- 0,5 lžičky sušené oregano
- 3/4 lžičky cukru
- 1/4 lžičky chilli
- 100 ml mléko
- 150 smetana na vaření
- 150 g sýr čedar
- 150 g sýr mozzarella
- 50 g máslo
Na zdobení a posypání:
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku nalijte vodu, přilijte olej, osolte a když začne voda pomalu vřít, vsypejte makarony, které vařte na mírném ohni cca 9 minut, ale nejlepší jsou al dente. 100 ml vody si odlejte do misky.
2. Omáčka: Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou malou cibuli a prolisovaný česnek – míchejte a smažte na mírném ohni 4 minuty. Pak přidejte rajčatový protlak/pyré a smažte 4 minuty. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, sušeným oreganem, cukrem a chilli – dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody z makarón.
3. Následně nalijte mléko a přilijte smetanu na vaření – pořádně promíchejte a pak vsypejte uvařené makarony. Pak nasypejte strouhaný sýr čedar a sýr mozzarella – společně promíchejte.
4. Na závěr ozdobte-posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte s láskou, velkou chutí a potešením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!