Vyzkoušejte tento recept na dokonalé domácí hranolky připravené bez smažení, které si rychle získají místo mezi vašimi oblíbenými přílohami a ihned jsi je zamilujte. Křupavé brambory se kombinuju s kořením, které jim dodává užasnou chuť. A když je ještě zkombinujete s mléčno-máslovým dresinkem, budou k nezaplacení. Takže neváhejte a pusťte se do přípravy! Jemné, křupavé a neodolatelně chutné!
Dokonalé domácí hranolky připravené bez smažení
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 2 velké brambory
- 1/2 lžičky mouky
- olivový olej – na pokapání
- 1 lžička červená mletá paprika
- 1/2 lžičky soli
Dresink:
- 2,5 lžíce mléka
- 5 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Očistěné brambory jsi nakrájejte na hrubší hranolky a přendejte je o mísy, zalijte je vodou a nechejte 10 minut odpočívat, poté je opláchněte a utřete utěrkou.
2. Následně je přendejte do jiné mísy, pokapejte je olivovým olejem, přisypejte mouku a dochuťte je červenou mletou paprikou a solí – zavřete víkem nebo pokličkou a dobře promíchejte, aby se vše ingredience smíchali.
3. Poté je přeneste na plech vyložený pergamenem a pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
4. Dresink: Mezitím jsi do malé misky nalijte mléko a přidejte máslo – nechejte rozpustit v mikrovlnce.
5. Po upečení hranolky posypejte solí a podávejte je s připraveným dresinkem, nebo s tým, co máte rádi a hlavně s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!