Retro dezert jen ze 3 přísad: Žádná trouba, žádná želatina ani pudinkový prášek

Odhalte kouzlo jednoduchosti s tímto retro dezertem, který dokonale ukazuje, že méně někdy znamená více. Bez použití trouby, želatiny nebo pudinkového prášku vytvoříte krémový dezert, který potěší každého milovníka sladkého.

Zdroj: ellekitchen

Co budeme potřebovat:

Základní ingredience:

  • 2 šálky mléka (500 ml)
  • 1/3 šálku krystalového cukru
  • 2 vejce

Volitelné:

  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na ozdobu:

  • nasekané ořechy
  • karamel

Postup přípravy:

1) Příprava mléka a karamelu: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. V jiném rendlíku nasypeme cukr a vaříme na středním ohni, dokud nezkaramelizuje. Karamelový cukr poté zalijeme převařeným mlékem a mícháme, dokud se karamel nerozpustí. Směs odstavíme ze sporáku.

2) Vejce a vanilkový extrakt: V misce rozbijeme vejce, přidáme vanilkový extrakt a důkladně utřeme metličkou.

3) Kombinace směsí: Karamelovou směs postupně přiléváme do směsi s vejci, přitom rychle mícháme, aby se vajíčka neuvařila. Směs přecedíme přes sítko do samostatné čisté nádoby.

4) Příprava ve sklenicích: Přecezenou směs nalijeme do sklenic, které přikryjeme potravinovou fólií. Sklenice umístíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 15 minut.

5) Chlazení a servírování: Sklenice vyjmeme z hrnce a necháme je v chladničce alespoň 3 hodiny chladnout. Po vyjmutí z chladničky můžeme dezert dochutit karamelem a nasekanými ořechy dle chuti.

Čokoládový blesk s grankem a vůní kávy

Závěr:

Tento retro dezert vás přenese do doby jednoduché elegance a nekonečné chuti. Jeho příprava je snadná, ale výsledek je skutečně úchvatný. Vychutnejte si tento krémový zázrak jako dokonalé zakončení každého jídla.