Cibulové karbanátky z mletého masa s báječnou šťavnatou chutí

Dnes si představíme recept pocházející z ukrajinské kuchyně. Tento fantasticky chutný recept na pohankové cibulové karbanátky připravují místní mistři velmi často. Ve skutečnosti je tento pokrm velmi oblíbenou kulinářskou pochoutkou v místních restauracích. Díky našemu receptu si tento senzační pokrm můžete připravit i doma. Příprava je velmi jednoduchá a všichni vaši strávníci si ji velmi rychle zamilují.

Domácí cibulové karbanátky z mletého masa s báječnou šťavnatou chutí!
Zdroj: gardedis.lv
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Domácí cibulové karbanátky z mletého masa

Co budeme potřebovat:

  • 500 g mletého masa podle chuti
  • 150 g pohanky
  • 2 vejce
  • 2 cibule
  • 200 ml hotové rajčatové omáčky
  • sůl, pepř podle chuti
  • strouhanka
  • rostlinný olej na smažení


Jak budeme postupovat:

  1. Pohanku uvařte v osolené vodě. Maso smíchejte s jednou nadrobno nakrájenou cibulí.
  2. Přidejte sůl, pepř, vejce a promíchejte. Smíchejte maso s pohankou a promíchejte.
  3. Ze směsi vytvarujte kuličky, ovály nebo minibochánky. Říkejte jim, jak chcete.
  4. Obalte je ze všech stran ve strouhance. Smažte na rozpáleném oleji ze všech stran.
  5. Druhou cibuli nakrájejte na kolečka a osmažte na oleji dozlatova.
  6. Cibuli přelijte hotovou rajčatovou omáčkou (pokud nemáte rádi kupovanou, udělejte si vlastní. Například z rajčatového protlaku nebo samozřejmě z čerstvých rajčat). V každém případě přidejte do omáčky česnek a oblíbené koření.
  7. Do omáčky přidejte také masové kuličky a společně je na mírném ohni vařte 25 minut. Na závěr ozdobte čerstvými bylinkami.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept na cibulové karbanátky z mletého masa i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také skvělý recept na pečené brambory s rajčaty a mletým masem.