Dokonalá marináda na pečené brambory, kterou budete připravovat velmi často

Představujeme vám dokonalou marinádu na pečené brambory, která promění obyčejné brambory na skutečnou kulinářskou lahůdku. Tento jednoduchý trik zpříjemní vaše kulinářské dobrodružství a stane se vaším oblíbeným receptem. Zapomeňte na sůl, tato marináda poskytne vašim bramborám nezapomenutelnou chuť.

Zdroj: chefkoch.de

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • 2 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 3 polévkové lžíce hořčice
  • 1 polévková lžíce medu
  • 3 až 5 stroužků česneku
  • Bylinky podle chuti: oregano, bazalka, mletý kmín, majoránka
  • Černý pepř podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) Příprava brambor: Brambory důkladně omyjeme a dáme do hrnce s vodou. Uvaříme je do poloměkkého stavu. Poté je vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout, osušíme a nakrájíme na měsíčky.

2) Příprava marinády: V misce smícháme sójovou omáčku, hořčici, med, sušené bylinky (bazalka, oregano, majoránka, případně trochu kmínu) a prolisované stroužky česneku. Směs by měla být dostatečně slaná díky sójové omáčce, takže další sůl přidávat nemusíme.

3) Marinování brambor: Brambory poté jeden po druhém máčíme do připravené marinády a klademe na plech, který jsme předtím natřeli olejem.

4) Pečení: Brambory pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, dokud nezískají křupavý povrch, přibližně 20-30 minut, odkryté.

5) Tip na dokončení: Pokud máte rádi sýr, můžete do marinády přidat trochu strouhaného sýra pro ještě křupavější kůrku na povrchu brambor.

Vynikající vepřová plec se zeleninou a hranolky

Závěr

Tato marináda na pečené brambory je skvělým způsobem, jak oživit klasické pečené brambory. S její pomocí snadno připravíte chutný a krémový doplněk k jakémukoli jídlu. Vyzkoušejte tento recept a přesvědčte se, že pečené brambory mohou být opravdu výjimečné.